• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Appeltje op de lat bij keeper Bart van Wagenberg “

Zondag 27 oktober speelde Overasseltse Boys thuis tegen OSC uit Oosterhout en kwam het met de schrik vrij en trok de overwinning ternauwernood over de streep.

De scheidsrechter van vandaag was de heer M. (Mesut) Özcayan en deze man in het geel-zwart drukte toch een behoorlijke stempel op de wedstrijd door het geven van 7 gele kaarten. De wedstrijd was niet hard of onsportief maar de verbale strijd tussen spelers en scheidsrechter werden omgezet in de kleur van zijn tricot. Natuurlijk moeten ook de spelers in de spiegel kijken, want het is juist de kunst om hem te omarmen en je voor je ploeg te zien winnen. Het zijn vaak kleine details die bepalen of de scheidsrechter voor juist het praten geel trekt of de kaarten in zijn zakje laat. Persoonlijk kan ondergetekende zich nog herinneren dat een zekere scheidsrechter Sraidi  “Come on Boys “ uitstapte bij de bushalte bij de brandweerkazerne, want hij was aangewezen op openbaar vervoer. Met mijn groene kever heb ik hem toen een lift gegeven naar de Passelegt en onderweg wat met hem zitten babbelen over het voetbal en hoe het met hem ging. Het was een kort ritje maar in de wedstrijd kon ik werkelijk niets fout doen in zijn ogen en ik kan u verzekeren …..ik was geen lieverdje in het veld. Ook het team profiteerde toen van zijn fluiten en ik wil alleen maar aangeven dat een gebaar of een kort gesprekje (lees: voor de wedstrijd)  of hoe je het ook wilt invullen het verschil kan maken.

Onder de muzikale klanken van sportpark-omroeper Geke de Wildt ….simply the best … mocht pupil van de week  Jolie Kersten de aftrap verrichten en zij heeft nu al meer gescoord dan haar vader in heel zijn carrière.
Het zonnetje scheen heerlijk en het beloofde een mooie wedstrijd te worden, want de Boys trokken vanaf minuut één ten strijde richting doel OSC.  De behendige linksbuiten Milan Nicolasen liet al snel de back zijn hielen zien en gelegenheidsspits Sam Derks (Geert Janssen was geblesseerd) kon net niet bij de bal en zo had het al heel snel de score geopend kunnen worden. Ook Guus Peeters Weem wist het doel te vinden, maar helaas vanaf de bovenkant na een actie van opnieuw Sam Derks.  Het vizier van Roel van Eeuwijk stond niet helemaal op scherp toen zijn harde schot maar net voorlangs ging. Niet even later was er een scrimmage voor het doel van OSC en Michiel Peeters Weem (dynamiet in zijn linkerpoot) ramde de bal net over het doel zodat deze gelijk bij de rommelmarkt, bij de manege, in de verkoop lag.
Zo tegen de 20e minuut kwam er broederliefde in het spel en de combinatie van Guus met aanvoerder Thomas Peeters Weem werd niet op waarde geschat door Bram Meeuwsen en de keeper van OSC redde bekwaam.
Zo zult u denken was er van OSC dan niets te zien in deze periode, en zo was het eigenlijk ook totdat in de 22e minuut hun spits, vanaf de 16 meter, vrij kon uithalen en de bal net over het doel in de ballenvanger verdween. Hierna werd het spel wat rommeliger maar aan de werklust van de Boys lag het niet en als je Joep van de Groes ziet sjouwen over het middenveld, dan denk je hij loopt de marathon ook vast onder de twee uur.
Niet veel later was er een vrije trap van Thomas Peeters Weem en via het hoofd van Bram Meeuwsen bereikte hij Tom Derks die de bal ook niet wist af te maken. Sam Derks vond hier verbaal ook iets van en zomaar uit het niets was daar een gele kaart.
Ook OSC kreeg kort erna een gele prent, na vermeende blessure eigen speler, en zo was de trend een beetje gezet.  Gevoetbald werd er natuurlijk ook nog en Tom Derks wist net voor rust met een geplaatste kopbal, buiten bereik van de keeper, de paal te raken.
Een vrije trap van Roel van Eeuwijk werd door de muur nog geblokkeerd en in de rebound plaatste Thomas Peeters Weem hem in de handen van de keeper. Aan de andere kant werd een slippertje, van de voor de rest goed spelende Bart van de Groes, bijna afgestraft door de spits van OSC.

Na een heerlijk bakje thee, vakkundig gezet door teruggekeerde Tinie van de Groes, lagen er nog 45 minuten in het vooruit schiet en was er nog van alles mogelijk op deze zonnige oktoberdag. Dat bleek ook wel want na een afgeslagen corner van de Boys was OSC levensgevaarlijk in de omschakeling en ging tot slot de bal net voorlangs keeper Bart van Wagenberg die de tweede helft een hoofdrol ging spelen. Milan Nicolasen had veel ruimte op de linkerflank en met een beetje geluk had hij de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot stierf in schoonheid in de handen van de keeper. Guus Peeters Weem herhaalde dat kunstje een minuut later nog een keer en werd de druk dus groter om te scoren. Roel van Eeuwijk en Bram Meeuwsen gingen zelf nog dieper spelen en vooral Bram was weer een meester in het versieren van vrije trappen. Jammer dat met deze mogelijkheden, en zelfs kansen als hij op de rand van 16 meter gegeven wordt, niet goed wordt omgesprongen en daar meer uit te halen valt.
Zoals ik al zei was het een gele middag en vielen er nog vier kaarten voor de Boys en ook OSC mocht er nog eentje ontvangen en had scheidsrechter Mesut nog aardig wat huiswerk.
Maar kansen bleven er toch komen voor de Boys en het was allemaal “net niet” zoals je dat zo mooi kunt omschrijven als de bal er maar niet in wilt. Opnieuw een vrije trap, afgedwongen door tank Roel van Eeuwijk  die als een Leopard het veld overstak, maar ook daar belandde de bal weer in de muur van OSC.  Toch was het uiteindelijk raak voor de Boys en na een mooie actie van Guus Peeters Weem wist Bram Meeuwsen, met geplaatst schot via de handen van de keeper en binnenkant paal, de score te openen en kon vanaf dat moment de spanning nog verder oplopen.
Wissels van Dennis Jetten voor Michiel Peeters Weem en good-old Bas Janssen voor Sam Derks moesten de wedstrijd op slot zetten maar de sleutel lag uiteindelijk in de grote handen van Bart van Wagenberg. Er is geen filmpje van maar een corner van OSC had zomaar op YouTube terecht kunnen komen. Toen de bal geschoten werd dook Bart naar de kruising en alsof hij het wist tikte hij de binnenkant van de kruising aan, legde een appeltje op de lat,  en bij het terugkeren naar de grond ranselde hij de bal uit het doel na een schitterend schot van de spits van OSC. Even later weer een kopbal van OSC en via de binnenkant van diezelfde kruising kwam de bal opnieuw in de handen van Bart. Alsof het zo moest zijn was de deklat met het appeltje opnieuw de vijand van OSC want in de 91e minuut kopte OSC hem weer er tegenaan. Joep van de Groes was inmiddels gewisseld voor routinier Frank Meeuwsen om de voorsprong definitief vast te houden.
Uiteindelijk had Dennis Jetten aan alle OSC hoop een eind kunnen maken door een hele slimme vrije trap van Bas Janssen af te ronden, maar zijn schot ging maar net voorlangs.

Zo kwam er een einde aan een niet al te beste, maar zeer spannende wedstrijd en bleven de punten in Overasselt.  Trainer Rob Ernst was zeer tevreden met het resultaat maar het was gewoon lastig voetballen tegen een tegenstander die de Boys laten komen en loert op een aantal kansen die altijd komen. “We hadden het al veel eerder moeten afmaken klinkt als een cliché maar het is wel zo” sprak hij met een colaatje in de hand na afloop in de kantine.

Komende zondag is de tegenstander NSVV FC Kunde op sportpark Gymnasion te Nijmegen en aanvang 14.30