Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Angeren – Overasseltse Boys op 18 april 2022

Op een zonovergoten sportpark ” de Poel ” in Angeren behaalde Overasseltse Boys  ( de Boys ) een verdiend punt om mee naar huis te nemen.

Het was een spannende wedstrijd die eigenlijk alle kanten kon opgaan. Zowel Angeren als de Boys hadden meerdere kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na weken van een aantal wedstrijden zonder punten was het zeer hoopvol om te zien dat er weer goed voetbal in de ploeg zat. De aanvallen van Angeren werden goed ontregeld en in de omschakeling was, met name Daan Schoonwater, een plaag voor de verdediging van Angeren. Hij werd vanuit de verdediging en het middenveld goed ” diep ” gestuurd en zijn snelheid kwam daarbij goed van pas. Toch lukte het hem niet om op het juiste moment of te scoren of die medespeler te vinden waardoor zijn diepgang juist beloond werd.

Angeren speelde in mooi oranje met de karakteristieke V op de borst die jarenlang het Boys shirt ook sierde. De V van Victorie naar de 3e klasse werd verdiend door de Boys een halt toegeroepen.
Al na 5 minuten ontstond er een scrimmage voor het doel van Michiel Peeters Weem, maar uiteindelijk scheerde de bal over de lat. Michiel was de vervanger van Bart van Wagenberg die geblesseerd toe moest kijken. Michiel was  een ervaren keeper op een hoog niveau bij Eendracht uit Mook, maar de laatste jaren speelt hij linksback bij de Boys waar zijn roots ook liggen. Deze wedstrijd liet hij zien dat je, net als schaatsen, het keepen niet zomaar verleerd en het was een genot om Michiel weer eens te zien keepen. Al na 12 minuten raasde Daan al vrij naar de Angeren keeper, na een heerlijke dieptepass van Tom Derks, maar i.p.v. op snelheid voorbij te spelen schoot Daan tegen de keeper op en voorbij was de 100% scoringskans. 
Zo bleef het spel op en neer gaan en alweer Daan wist de bal bij Bram Meeuwsen te krijgen die net niet goed kon inkoppen. De vrije trap die daarop volgde werd door Tom als een laser in de kruising geschoten maar de doelman van Angeren redde opnieuw bekwaam. 
Wat opviel in dode spelmomenten, hierbij doelend op twee corners van de Boys, dat er niemand bij of voorbij de tweede paal gepositioneerd stond en zodoende de ballen over de zijlijn verdwenen zonder dat iemand ze raakte. Zonde van deze momenten met kopsterke spelers in de zestien en de tweede man erachter die voor gevaar kan zorgen.
Ook tot twee keer toe was er een moment dat scheidsrechter M. Geerlings een strafschop aan de Boys had kunnen geven. Hierbij leek er een moment van hands in de eerste situatie, maar het tweede geval werd Daan toch duidelijk als een pion omver gelopen en had de bal op de stip gemoeten. 
Compliment ook hoe de verdedigers Frank Meeuwsen, Bart van de Groes, Roel van Eeuwijk en Jim Derks de spitsen van Angeren eigenlijk uit de wedstrijd speelden. Zij werden niet echt gevaarlijk meer toen het zestien meter gebied bereikt werd. De schoten waren allen een prooi voor Michiel. 
 
Sam Derks, die bij vlagen erg goed speelde en altijd hard werkt, zowel in het veld als achter de bar, werd vervangen door Milan Nicolasen, die hangend op links voor wat meer druk moest zorgen. 
De grote broer van Sam, dus Tom, had een paar hele goede individuele acties in petto en jammer dat dit net niet tot een doelpunt leidde. Zijn schot wat hieruit voortvloeide ging maar rakelings naast. 
Bodhi Jetten doorsluipt alle linies binnen het veld, en hij oogt niet zo snel, maar altijd aanspeelbaar en weet vaak het spel onverwacht te verleggen. Hier had Angeren zeker moeite mee en zij wisten soms geen raad om het spel te blijven maken. Hierdoor versterkte het vertrouwen van de Boys en zij probeerden continu, via de omschakeling, over de flanken gevaar te stichten. Opnieuw Daan, maar zeker ook Milan met een paar subtiele acties zorgden voor druk en corners die helaas geen doelpunt opleverden. Bram Meeuwsen werd vervangen door Guus Peeters Weem, die samen met zijn broer Thomas, het middenveld moesten blijven beheersen want de druk van Angeren nam in de laatste fase wat toe. De moegestreden Daan werd nog vervangen door Pieter van Dam die weer speelminuten maakte. 
Gelukkig was Michiel niet van plan om in zijn keepers debuut zich te laten passeren en werd er ook niet meer gescoord ondanks de vele minuten extra tijd.
 
Al met al een prima wedstrijd en goed voor het zelfvertrouwen voor het team van Rob Ernst. Komende zondag spelen de Boys om 14.30 tegen Krayenhoff op Sportpark De Schoonhorst  in Nijmegen (Energieweg).
 
Opstelling Boys:
Doel : Michiel Peeters Weem
Verdediging : Jim Derks, Bart van de Groes, Roel van Eeuwijk, Frank Meeuwsen
Middenveld : Tom Derks, Bram Meeuwsen ( Guus Peeters Weem ) Thomas Peeters Weem
Spitsen : Sam Derks ( Milan Nicolasen ) Bodhi Jetten, Daan Schoonwater ( Pieter van Dam ) 
Coach : Rob Ernst
Grensrechter : Jasper Mulder 
Leiders : Roy Peters en Tom Thelosen
Verzorger : Bryan Gijsbers