Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

7 X 7 toernooi op sportpark de Passelêgt

Supporters,  leden en belangstellenden van Overasseltse Boys,

Op vrijdag 11 oktober is er weer 7 X 7 toernooi op sportpark de Passelêgt.

Komende vrijdag organiseert OVB weer een 7 X 7 toernooi met een aantal deelnemende verenigingen uit de regio. Medio september 2017 zijn er een aantal contacten gelegd bij buurtverenigingen of er belangstelling is voor een potje voetbal 7 X 7 op de vrijdagavond.
Er zijn een aantal rustende leden, allen boven de 40 jaar, die toch graag een balletje willen trappen maar niet meer op een groot veld met 11 spelers. Dit kan via de KNVB maar daar hangen  weer verplichtingen aan, ongunstige speeltijden en dat willen we juist niet.
Daarom is er gekozen om dit buiten de KNVB om te doen maar dan wel op de sportparken van verenigingen die wel bij de KNVB aangesloten zijn om zo toch nog een link te houden en dat biedt ook weer voordelen voor de verenigingen m.b.t. inkomsten na afloop wedstrijden.
Dan wordt er nog een biertje gedronken in de kantine want zij stellen natuurlijk de accommodatie beschikbaar en daar hoort wel iets tegenover te staan.

Er wordt gebruik gemaakt van een half speelveld met kleine doeltjes aan de zijlijn en zo is het speloppervlak beduidend kleiner dan een heel veld en dat maakt het ook aantrekkelijker met name voor de wat technische spelers. De teams bestaan uit een keeper en 6 veldspelers die onbeperkt mogen wisselen. Buitenspel bestaat niet, geen doelgebied en soms speel je met een scheidsrechter maar het kan ook prima zonder is in de praktijk gebleken. Verder zijn er niet veel verschillen met de regels zoals die gelden op een heel veld want het is allemaal toch gewoon voetbal. Lichaamscontact en slidings zien we liever niet want het moet toch allemaal een beetje recreatief blijven. Het is prachtig om te zien hoe de “oudjes“ toch nog tot technische hoogstandjes in staat zijn en je haalt de “voetballers“ van weleer er echt wel uit want zoiets verleer je niet.

 

Publiek herkent vaak de oude sterren van weleer die het niet laten kunnen, indien fysiek mogelijk, om toch nog hun oude kunsten te laten zien.  In je hoofd heb je nog geweldige acties in het vooruitzicht maar de spieren zijn natuurlijk wat strammer en dan lukt niet alles meer wat je zou willen. Maar er is genoeg te genieten langs en in het veld en de spelvreugde straalt er natuurlijk ook vanaf. Winnen is niet het belangrijkste meer maar juist het contact met elkaar en het gevoel dat voetbal nog steeds je hart sneller doet kloppen. En natuurlijk dat je heel sportief bezig bent op hogere leeftijd met een aantal voetballers en dat je het fysiek nog lekker kunt opbrengen want bewegen is zo belangrijk voor een mens.

 

Het zou fantastisch zijn om jullie als supporter te mogen begroeten op 11 oktober  langs de speelvelden en we horen de kreten maar al te graag zoals: “ vroeger had je die bal wel gescoord “ of  “nou hij kan nog een aardig potje ballen“.
Misschien gaat het dan ook weer kriebelen en zijn er meer voetballers, supporters of rustende leden die ook die stap willen maken op vrijdagavond 7 X 7 . Na afloop gezellig een biertje in de kantine met zijn allen.

 

Deelnemende teams zijn Astrantia uit Middelaar, Eendracht uit Mook, Beste Stuurlui van Union uit Malden, Orion uit Nijmegen en natuurlijk Overasseltse Boys.

 

Tevens is er ook de training van het  “ walking voetbal “, pas opgezet door Toon Jansen en nu al is er veel belangstelling voor dit vrije jonge onderdeel van het voetbal. Kom gerust kijken en kun je zelf bepalen of dit ook iets voor jou is…..

 

Verras de teams met jullie aanwezigheid en ik zou zeggen tot 11 oktober op sportpark de Passelêgt vanaf 19.45.

 

Groet John Nicolasen namens TC OVB