Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Nationale voetbaldag

Op zaterdag 12 juni organiseerden we de nationale voetbaldag in Overasselt. Zo’n 80 kinderen tussen de 4 en 12 jaar hadden zich aangemeld voor deze leuke en sportieve voetbaldag, zowel leden als niet-leden. Er stond van alles op het programma. We begonnen met een centrale landelijke opening via een livestream vanuit Hilversum met de KNVB. Daarna liepen we in groepjes een parcours met allemaal verschillende activiteiten langs, van een pannabal arena tot doelschieten, Twister, koekhappen en veel meer. Het weer was goed, en naast de limonadekabouter werden we getrakteerd op een heerlijk schepijsje voor iedereen! Deze leuke dag voor alle jeugd kunnen we natuurlijk alleen maar met vrijwilligers samen organiseren. Dus een heel groot dank je wel bij deze voor alle ouders die hebben meegeholpen met opbouwen, als begeleider van een groepje en het opruimen naderhand! Op naar volgend jaar.

De Nationale Voetbaldag ontstond vanuit het EK om aandacht te geven aan de maatschappelijke waarde van clubs. Voetbalclubs zijn namelijk een plek van ontmoeting en bron van verbinding. Clubs werken vaak al decennia lang op een positieve en natuurlijke manier aan een sterk sociaal netwerk. Ze brengen generaties bij elkaar, mensen van allerhande komaf en zijn de motor voor activiteiten in de buurt.

Initiatiefnemers
De Nationale Voetbaldag is een initiatief van de KNVB met het Oranje Fonds als maatschappelijk partner. Zij bundelden hun krachten in het fonds ‘Voetbal Verbindt’ waarmee ze clubs aanmoedigen om iets bijzonders te doen voor hun omgeving.