• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

JO14 rekent af met (FC) Jeugdtrauma

Zaterdag 23 november stond de beladen uitwedstrijd tegen FC Jeugd op het programma. Beladen omdat de thuiswedstrijd volledig uit de hand was gelopen. Alleen door ingrijpen van onze scheids ter plekke die rood moest trekken en noodgedwongen moest dreigen met staking als er geen respect kon worden getoond op het veld kon deze wedstrijd tot een goed einde worden gebracht. Ons jeugdbestuur had van tevoren contact opgenomen met FC Jeugd en was ook bij de wedstrijd aanwezig om er in ieder geval alles aan te doen om herhaling te voorkomen. Deze aanpak zorgde in ieder geval voor meer rust in ons team, want er waren toch een aantal spelers/speelsters die (begrijpelijk) tegen deze wedstrijd opzagen. Gelukkig was de scheids van FC Jeugd duidelijk voor de wedstrijd en schelden of ander onsportief gedrag zou worden beloond met geel dan wel rood.

Vanaf het beginsignaal brandde de wedstrijd meteen los, en al in de derde minuut was er een grote kans voor Jelte die werd gered door de keeper. Deze zorgde met de voortzetting meteen voor een gevaarlijke counter die gelukkig voor ons ook werd gemist. De wedstrijd golfde op en neer en in de zevende minuut bracht Giel op werkelijk sublieme wijze redding en voorkwam zodoende een achterstand. Daarna brak er een fase aan waarin Overasselt het betere van het spel had. In de achtste minuut opende Teun de score met een heerlijk koel ingeschoten balletje. We bleven in de aanval en al in de dertiende minuut was het Jelte die op een goede voorzet van Marcus binnentikte en de stand op 0-2 bracht. FC Jeugd bleef echter ook gevaarlijk, en het was jammer dat wij niet een paar kansen meer konden benutten. Zo bleef de tegenstander hoop houden, en dat leverde in de vijfentwintigste minuut de 1-2 op. Wie ons team volgt weet dat als we een tegendoelpunt krijgen er vaak meer volgen en dat was ook hier het geval. Achterin raakten we in een soort van paniek en dat leverde in zes minuten nog drie(!) tegendoelpunten op. Met de rust stonden we dan ook teleurgesteld achter met 4-2.

In de rust kregen we voor de afwisseling eens geen limonade maar heuse thee die jammer genoeg loeierheet was. Belangrijker was dat we een moment hadden om de zaak opnieuw op scherp te zetten en wat wissels toe te passen. Gelukkig herpakten we ons in de tweede helft. De start was uitstekend, en we waren weer de bovenliggende partij. Siem en Chris (die samen met Luca op huurbasis bij ons meedeed) maakten menig aanval onschadelijk in het midden. Jayden verhuisde naar linksback om de snelle rechtsbuiten onschadelijk te maken, Rick nam op linksback de honneurs waar (zodat nu de gehele familie Hulleman in het veld stond) en Luca viel in op de links midden positie. Anne’s positie werd ingenomen door Alex. Al in de tiende minuut was er een prima aanval die door Jelte schitterend werd afgemaakt 4-3. Ons team had het geloof helemaal teruggekregen en combineerde er lustig op los. Na een kwartiertje was het wederom Teun die weer een geweldige aanval bekroonde met ook zijn tweede treffer en de stand met 4-4 op gelijke hoogte bracht. Af en toe was het FC Jeugd die gevaarlijk doorkwam, maar onze achterhoede hield goed stand. Lars strooide samen met Luca met gevaarlijke passes richting voorhoede die voor veel gevaar zorgden. Jammer genoeg moesten Jelte en Marcus met blessures naar de kant waardoor de eerder gewisselde Anne en Levi toch weer aan de bak moesten en beiden speelden heel goed op hun nieuwe posities. Het werd nu echt spannend want beide partijen gingen voor de winst die uiteindelijk terecht naar Overasselt ging. In de tweeëntwintigste minuut kreeg Luca de bal op zo’n 25 meter van het doel voor zijn voeten. Luca aarzelde geen milliseconde en schoot in een keer bovenin het doel en dat bleek de winnende treffer mede doordat Giel nog een geweldige redding in petto had en Chris een bal op de doellijn onschadelijk maakte. Met een 4-5 zege hadden we de frustratie van de heenwedstrijd van ons afgespeeld.

Speciale dank aan ons bestuur die ingesprongen zijn op de vervelende thuiswedstrijd en er alles aan hebben gedaan om herhaling te voorkomen, en we zijn dan ook blij dat deze wedstrijd zonder incidenten verliep. Door deze overwinning staan we nu op een gedeelde tweede plaats in de competitie.