Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Wedstrijdverslag Overasseltse Boys – UHC

Zondagmiddag 29 oktober werd alweer de 6e wedstrijd van de competitie gespeeld op sportpark de Passelêgt, waarbij de laagstaande zon de talrijke toeschouwers hun ogen deed dichtknijpen maar nog net zover dat zij het spektakel goed konden waarnemen. Dat was ook wel zeker de moeite waard want het werd een spannende wedstrijd met talrijke doelpunten en hachelijke momenten aan beide zijden. De gemiddelde leeftijd van de spelers van Overasseltse Boys ( OVB ) van 20.7 jaren in de vorige wedstijd tegen Krayenhoff werd iets opgeschroefd door de rentree van Bas Loeffen, die na 6 weken met een handblessure, weer zijn opwachting centraal op het middenveld deed in het team van John van Geenen.

De “Boys “ hadden om 14.00 nog 0 punten, UHC stond op 4 punten, maar daar was in de eerste fase van de wedstrijd niets van te merken. Onmiddellijk werd de aanval gezocht en via de buitenkanten werd UHC sterk onder druk gezet. In de eerste 5 minuten al 2 corners waar het al gevaarlijk werd voor het doel van UHC met een gemikte kopbal van Guus Peeters Weem en een bal die van de doellijn gehaald werd. Keeper Bart van Wagenberg kreeg na 5 minuten pas zijn eerste balcontact en dat was tekenend voor die fase waarin OVB met prima spel heerser was op het veld. In de 8e minuut moest keeper Bart redding brengen op een actie van UHC en dat was een eerste waarschuwing bleek later in de eerste helft. Rond de 10e minuut was er een goede actie van Bo de Groot, afgerond met een schot op de lat, en een schot van Roel van Eeuwijk die al vroeg in de wedstrijd liet zien dat hij deze middag een sterke drang naar voren had. Ook spits Sam Derks, deze week 17 lentes oud geworden, was regelmatig met zijn acties dichtbij een doelpunt maar UHC hield stand in een fase waarbij hard werken en momenten van goed voetbal beloond had moeten worden met een bevrijdende goal. Maar die kwam er niet en zo vaak als jezelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en in de 27e minuut was het dan ook raak sterk tegen de verhouding in. Een aanval over rechts met een prima voorzet richting keeper Bart werd half terug gelegd en Mark Hendriks wist met een soort halve omhaal Bart te verschalken en zo sta je dan weer achter met alle goede bedoelingen voorafgaand. Maar OVB rechtte zijn rug en begon weer met volle moed aan aanvallen maar spits Sam Derks moest dit bekopen met een charge van achteren van een verdediger van UHC en moest zich laten vervangen na een korte verzorgperiode. Scheidsrechter Jan Floors uit Neede, hij deed er 4 uur over met openbaar vervoer om in Overasselt te komen, had deze harde tackle moeten straffen met een gele kaart maar dat verzuimde hij. Milan Nicolasen was de vervanger van Sam en hij begint langzamerhand zich weer te voegen bij het eerste team na lang blessureleed vanaf mei, waarbij hij een botje in zijn voet brak in een onschuldig partijtje familievoetbal. Toch was het weer UHC die het scherpst voor het doel was en net voor rust, voorafgaand aan geklungel in de OVB verdediging, scoorde Karel Steeg de 0-2 en dan smaakt de thee toch erg bitter in de kleedkamer.

 

Trainer John wist in de rust weer de neuzen van de spelers in de goede richting te krijgen en het offensief barstte na het fluitsignaal gelijk los met en paar prima aanvallen waarna Bo de Groot in een scrimmage het net liet bollen met een “Anschlusstreffer “. Inmiddels waren de “Derksjes” van het veld verdwenen want de hardwerkende Tom werd vervangen door broekkie Puck van Eeuwijk die de lijnen op het middenveld mocht uitzetten. De verder goed leidende scheids verzuimde echter weer in te grijpen bij een harde charge op opnieuw Guus Peeters Weem waarbij de getoonde gele kaart een andere kleur had moeten hebben. Jan Floors gaf later ook toe hierbij een verkeerde inschatting gemaakt te hebben en dat siert hem natuurlijk ook wel, maar daar schiet je als thuisploeg weinig mee op als je de punten hard nodig hebt en het blessureleed mede debet is aan de stand op de ranglijst. In de 50ste minuut was het opnieuw UHC die OVB een koude douche bezorgde met de 1-3 van Bart de Groot en moesten weer de mouwen opgestroopt worden om minimaal een punt in Overasselt te houden. Het spannende duel werd een thriller met een hoofdrol voor Roel van Eeuwijk  die na een goede voorzet van Robbie Jansen de 2-3 in de touwen joeg en het publiek weer hoop gaf op een mooi resultaat. Dat publiek was zo invloedrijk in het aanmoedigen en juichen dat de scheids in een scrimmage voor het doel van UHC dacht dat de bal de doellijn gepasseerd had, doelpunt volgens hem, maar door de heftige protesten van UHC raadpleegde hij de grensrechter van de gasten. Deze gaf natuurlijk aan dat de bal ruim voor de lijn lag en dat advies werd beloond met het afkeuren van de gelijkmaker. Maar er was hoop en de scherpe verdedigers Pim Ruhl  ( later vervangen door Toby van Eeuwijk ) en  Luuk van de Locht joegen de ballen naar voren en samen met Roel, die zijn plek wisselde met aanvoerder  Bas Loeffen, werd een alles of niets voetbal gepresenteerd richting doel UHC. De snelle Bo de Groot  brak op rechts door en zijn voorzet werd in eerste instantie door Roel van Eeuwijk op de lat gekopt maar hij was er zelf als de kippen bij om de gelijkmaker 3-3 binnen te knallen. Alle remmen los en spits Milan Nicolasen was nog een paar keer dichtbij een voorsprong maar het wilde allemaal net niet meer lukken om de 3 punten in Overasselt te houden. Sterker nog, in de 89ste minuut  werd de gifbeker door UHC toegereikt en mocht alles wat OVB een warm hart toedraagt er een slokje uit drinken. Spits Jordy  Hachmang , tot zover goed afgestopt door youngster Bart van de Groes, maakte er een Halloween middag van en schoot onberispelijk de winst in de touwen. De resterende blessuretijd was niet meer voldoende om nog iets terug te doen en zo zakte de zon achter de bomen werd het voor het gevoel koud op het sportpark. De warmte in de kantine gaf toch iedereen weer het gevoel dat er punten in het vizier liggen en dat het keerpunt snel zal volgen.

 

Iemand moet de hekkensluiter zijn in Vierde Klasse E en gezien het vertoonde spel in al die wedstrijden die verloren zijn geeft dit geen goed beeld in de stand. Bij vlagen prima voetbal, veel kansen en de jeugd die zich goed aanpast aan de omstandigheden geeft dit een positief gevoel aan wat er komen gaat lopende het seizoen. Zondag 5 november om 14.00 is er de aftrap in Puiflijk tegen SCP en is er alle reden om weer te gaan kijken of de eerste punten gepakt kunnen worden.