Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Wedstrijdverslag Heumen – Overasseltse Boys

De derby aan de Maas tussen Overasselt en Heumen was geen hoogstaande wedstrijd maar de spanning, het warme weer en het vuurwerk voorafgaand vergoedde veel. De Boys misten 5 vaste krachten door schorsingen en blessures en hierdoor stonden Tycho Jacobs en Pim Ruhl weer vanaf het begin in de basis.

De wedstrijd gaf een zenuwachtig begin en beide partijen waren onrustig in hun spel en daardoor speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Hier heerste de noeste werker Terry Derksen en hij valt vaak niet op maar hij is zo onmisbaar in het spelletje wat trainer John van Geenen voor ogen heeft. Na een paar pogingen richting het Heumense doel was het in de 16e minuut Milan Nicolasen die zijn afgemeten voorzet door uitblinker Bo de Groot in het doel zag belanden en deze voorsprong was wel verdiend te noemen. Heumen was niet bij machte om de Boys het erg lastig te maken want zij hebben een hele jonge ploeg op het veld staan, al hoeft dat niet een oorzaak te zijn, maar ze leden veel balverlies. Het duurde tot de 30e minuut toen Heumen gevaarlijk voor het Overasseltse doel verscheen maar de attente Pim Ruhl was er als de kippen bij om deze tot corner te verwerken. Daaruit werd het niet gevaarlijk en in de tegenaanval schoot Tycho hard richting goal maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal. Heumen werd toch nog een keer gevaarlijk door Harm Kersten maar keeper Mannes Broens liet zich niet verschalken en redde bekwaam met zijn lichaam. Net voor rust waren er nog pogingen vanaf de zijkant door Bo en Milan maar hun voorzetten werden door Pieter van Dam en Geert Janssen helaas gemist en zo werd het rust met een 0-1 voorsprong op het zonovergoten en gezellig sportpark de Toppenberg.

Na de thee werd het spel wat beter van de Boys en dat resulteerde in een kopbal van Roel van Eeuwijk na een mooie voorzet, een “Bananenflanke a la Manfred Kaltz “, van Tycho vanaf links maar deze kopbal ging net over het Heumense doel. Na een prachtige pass van Frank Meeuwsen mocht Bo alleen op de 17 jarige keeper van Heumen, Robin Tsaganos , afstormen maar met niemand in de buurt bracht de youngster Bo tot stoppen en dus ging deze goede kans verloren. In de 59e minuut moest Bas Loeffen, tot verdriet van zijn fanclub, geblesseerd het veld verlaten en mocht Jeroen Fölker invallen op het middenveld en zakte Terry een positie naar achteren naast Roel. De Boys bleven de sterkste ploeg en Heumen kwam noch maar zelden over de middellijn en dat was wachten op het volgende doelpunt. Deze wens werd ingewilligd door Milan die zijn alweer 8e goal maakte met zijn linkerpoot die de bal de kruising in liet vliegen. Voorafgaand waren het Frank en Tycho die vanaf links de defensie van Heumen open reten en zo de 0-2 op het scorebord verscheen. De bediener van dit scorebord had amper de stand gewijzigd of hij kon opnieuw aan de bak door het volgende doelpunt op conto van Bo de Groot die zijn uitstekende optreden glans gaf. Vanaf eigen veld zette hij de turbo op standje 2 en ja dan is hij niet meer bij te houden en moesten de verdedigers van Heumen lijdzaam toezien hoe Bo vakkundig de bal in het netje liet verdwijnen.

Roy van de Brand kwam daarna in het veld voor Milan en ook hij liet zich opnieuw gelden met een aantal goede acties, waarvan één met een goed schot net over het doel, en dat belooft wat voor de toekomst. In de slotseconden kreeg Heumen nog een corner maar dat leverde geen doelpunt op zodat de eindstand 0-3 bleef en er weer 3 punten konden worden bijgeschreven en het totaal nu 49 punten is. Dat levert een gedeelde 3e plaats op samen met Eendracht Mook maar het doelgemiddelde van Overasselt is net iets beter. Komende zondag is Achilles de tegenstander en dat moet, volgens de statistieken, weer een overwinning opleveren maar dat gaan we zien op sportpark de Passelêgt en aanvang is 14.30.