Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Wederopstanding en geluk ingrediënten voor Overasseltse zege

Het was prachtig weer vandaag, hetgeen veel beloofde voor de wedstrijd tussen de subtoppers Overasseltse Boys en Ewijk. Zo goed als het weer was, zo matig werd er door beide ploegen gevoetbald. Echter, de strijd die beide ploegen aan de dag legde zorgde voor een spectaculaire wedstrijd: uiteindelijk werd het 3-2.

Ewijk begon gretig aan het duel en troefde boys in de beginfase af. De gasten waren echter zeer onzorgvuldig in de passing en omdat bij boys de echte overtuiging ontbrak, ontspon zich een rommelige wedstrijd. Ewijk dwong echter meer fouten af en de snelheid van de aanvallers leidde tot de eerste kansen van de wedstrijd. Mannes redde echter bekwaam op een goed schot en een rolletje ging naast. Tussendoor schoot Milan na een goede actie van Thomas uit een moeilijk hoek op het houtwerk. Kort daarna belandde een voorzet van Milan bijna in het Ewijkse doel, maar was het een “counter” die voor de openingstreffer zorgde. Een lange peer naar voren belandde tussen Mannes en Koen de Waal, waarna Mannes de bal tegen Koen de Waal aanschoot. Hij had vervolgens een leeg doel voor zich: 0-1. Hierna leek Overasseltse Boys wakker en kreeg het een veldoverwicht. Tot kansen leidde dit niet en wederom een lange bal op een snelle aanvaller leidde tot 0-2. Sjoerd van de Hagt kapte netjes naar binnen en schoof de bal in de lange hoek. De eerste helft werd afgesloten met een schotje van Terry dat net naast hobbelde.

In de tweede helft was er een ander, veel gretiger Overasseltse Boys te zien. Tot echt goed voetbal leidde dit niet, maar het geloof dat er nog wat de halen viel was zeker aanwezig. Ewijk beperkte zich tot lange ballen, overtredingen maken en tijdrekken en probeerde zo de overwinning binnen te slepen. Na tien minuten was het echter al 1-2. Guus kreeg een beetje ruimte en een geplaatst schotje in de korte hoek was de keeper te machtig. Hierna kregen beide ploegen een kans, waarna Ewijk de wedstrijd leek te beslissen. Na een botsing tussen Mannes en een verdediger viel de bal voor de voeten van een Ewijk-speler die 1-3 leek te maken, maar de scheidsrechter meende dat een Ewijk-speler Mannes ondersteboven liep. Geluk dus voor boys, dat tien minuten later op slimme wijze 2-2 maakt. Bram nam heel slim en snel een vrije trap op de dieplopende Bo, die volledig vrij de bal in de lange hoek prikte. De gelijkmaker was verdiend en boys rook meer. Op basis van strijd wist boys meer druk te creëren en Ewijk kwam er niet meer uit. Vlak voor tijd rommelden Thomas en Guus zich het strafschopgebied in en al vallend lepelde Guus de bal over de naar de grond vallende doelman heen: 3-2. Een enorme ontlading volgde op deze knappe comeback. Ewijk probeerde nog de gelijkmaker de forceren, met de keeper in de spits. Kansen kreeg de ploeg niet meer en boys wist niet te profiteren van het lege doel.

Zo wint Overasseltse Boys een zeer vermakelijke wedstrijd en staat het wat vaster op de vierde plek. Door de eveneens knappe comeback van Eendracht ’30 tegen Brakkenstein is de top 4 weer wat ingekrompen. Volgende week staat de wedstrijd tegen topfavoriet Brakkenstein op het programma, die inmiddels alles de verliezen hebben. Voor Overasseltse Boys een mooie test om te zien waar het staat. En zoals we deze week vaker gezien, niet is onmogelijk. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.30 uur.

 

Overasseltse Boys – Ewijk 3-2

28′ 0-1 Koen de Waal

38′ 0-2 Sjoerd van de Hagt

54′ 1-2 Guus Peeters Weem

75′ 2-2 Bo de Groot

87′ 3-2 Guus Peeters Weem