• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Wederom slap begin leidt derbynederlaag Overasseltse Boys in

Overasseltse Boys speelde afgelopen zondag de derby in Balgoij tegen DIOSA. De wedstrijd leek op die van vorige week tegen UHC. Een slap begin, een sterke tweede helft. Het kwaad was echte wederom geschied in de eerste helft en de Overasseltse come back bleef steken op twee doelpunten: 3-2.

De bal lag al snel in het Overasseltse netje en dat konden de boys zichzelf verwijten. Nadat DIOSA al een kans kreeg vanuit een inworp, leidde een inworp aan de andere kant tot een rommelige situatie waarbij Rob Peters de bal via de onderkant van de lat in het doel werkte: 1-0. Wat volgde was een rommelige wedstrijd waarbij beide ploeg de lange bal hanteerde, maar waarbij DIOSA de duels en de slag op het middenveld won en daarmee een overwicht creëerde. Een afvallende bal werd dan ook gewonnen door DIOSA en Tim van Heumen kon van een meter of achttien de bal in het doel volleren: 2-0. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Overasselte Boys langzaamaan meer grip op het duel, maar het was veel te slordig om echt gevaarlijk te worden. Ook DIOSA had moeite om kansen te creëren, maar het maakte vlak voor rust wel 3-0 toen Lauke van Empel simpel wegdraaide bij zijn man en eenvoudig de 3-0 binnen kon schuiven. De beste aanval van de boys kort daarna leidde tot een goede kans van de verdienstelijk spelende Jim, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

De tweede helft kende een totaal anders spelbeeld. Overasseltse Boys was heer en meester, wilde nog voetballen en won ook haar duels. Dit leidde al snel tot een aantal mogelijkheden en uiteindelijk ook tot doelpunten. Een lange bal werd netjes teruggekopt door Bram, waarna Bodhi de bal zuiver in de hoek plaatste. Kort daarna scoorde Bodhi ook zijn tweede nadat een vrije trap bleef hangen in de Balgoijse “zestien” en hij de bal eenvoudig binnen kon tikken. Met nog een kwart wedstrijd te gaan maakte iedereen zich op voor een spectaculaire slotfase en leek een punt of zelf meer er absoluut in te zitten voor de boys. Die gingen ook meer risico nemen, waardoor er ruimte ontstond voor DIOSA om te counteren. Zo belandde een bal boven op de lat bij Bart en kreeg Bart een dubieuze gele kaart voorgehouden na een onschuldige botsing. Aan de andere kan verdween een vrije trap van Tom net naast en vielen een aantal ballen niet goed, waardoor we de extra tijd in gingen met een 3-2 tussenstand. Op counter kreeg DIOSA diverse uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, zelfs kansen voor open doel, maar die werden niet benut. Het geluk leek Overasseltse Boys toe te lachen. Helaas was dat geluk voorin afwezig en werd er niet meer gescoord.

Zo blijft Overasseltse Boys na de winterstop nog zonder overwinning en blijft het zakken op de ranglijst. De tweede helft biedt echter wederom voldoende perspectief. Komend weekend zijn de boys vrij, waarna op Tweede Paasdag om 14.00 uur wordt afgetrapt in en tegen Angeren. Hopelijk kunnen de boys het spel van de goede tweede helft dan vanaf de eerste minuut laten zien.

DIOSA – Overasseltse Boys 3-2

3′ 1-0 Rob Peters
19′ 2-0 Tim van Heumen
40′ 3-0 Lauke van Empel
62′ 3-1 Bodhi Jetten
68′ 3-2 Bodhi Jetten