Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

VOG

Beste vrijwilliger van Overasseltse Boys,
 

Onze maatschappij verandert. Sociale veiligheid is binnen deze veranderingen een steeds groter wordend thema. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat misstanden rondom ongepast gedrag helaas steeds vaker in de media komen. Tot op heden hebben wij daar bij Overasseltse Boys weinig tot niet mee te maken gehad. Dat willen we graag zo houden!

Dat sociale veiligheid een belangrijk item is, hebben wij willen onderstrepen tijdens de ALV door het thema bespreekbaar te maken. Daarnaast laat ook het NOC*NSF merken dat ze dit een belangrijk thema vindt. Verenigingen kunnen op kosten van het NOC*NSF al hun vrijwilligers een VOG laten aanvragen. Een VOG kan om verschillende redenen worden aangevraagd, bijvoorbeeld als je omgaat met kwetsbare personen. Meer informatie over het doel van een VOG vind je hier.

Het bestuur van Overasseltse Boys heeft besloten dat zij het voor het waarborgen van de sociale veiligheid belangrijk vindt om van alle vrijwilligers een VOG in haar bezit te hebben. Daarom heb jij, als vrijwilliger, een e-mail ontvangen met een link waarmee je zonder kosten een VOG kunt aanvragen. Heb jij deze mail niet ontvangen maar ben je wel vrijwilliger binnen de vereniging? Check ook even je spambox. Mocht de mail ook daar niet instaan, neem dan contact op met Linda of Mario (trainers en leiders) via VOG@overasseltseboys.nl. In de mail en ook hieronder staan de eenvoudige stappen uitgelegd die je moet doorlopen; e.e.a. wijst zich vanzelf. Als vrijwilligers langere tijd aan de vereniging verbonden zijn, zullen wij iedere 5 jaar vragen een nieuwe VOG in te vullen. Nieuwe vrijwilligers zullen met ingang van het starten van hun taken gevraagd worden een VOG in te vullen.

Mocht je vragen hebben rondom het besluit van het bestuur, kun je je richten tot één van de bestuursleden. Mocht je vragen hebben over het volgen van de procedure, dan kun je je richten tot Linda Giesen (VOG@overasseltseboys.nl). Trainers en leiders hebben hun aanvraag ontvangen via Mario Schoenmakers, te bereiken via hetzelfde emailadres.

Het stappenplan:

1) Linda of Mario (voor de trainers en leiders) registreert jou met de van jou bekende gegevens bij de VOG registratie bij overheidsdienst Justis.
Deze registratie is maar 30 dagen geldig. Bij het laten verlopen van deze aanvraagtermijn zal OVB automatisch ingelicht worden.
Dus graag meteen handelen als je het bericht van Justis ontvangen hebt.

2) Je krijgt een e-mail van Justis met daarin het verzoek je gegevens te controleren en de aanvraag verder compleet in te vullen en te bevestigen. Hou hiervoor je digiD bij de hand!

3) Je stuurt een email aan Linda of Mario (VOG@overasseltseboys.nl) dat je de registratie hebt doorlopen en hebt ingediend.
Dat is voor ons een check dat je al ermee verder bent gegaan.

4) Je krijgt de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) thuisgestuurd.
Een gewaarmerkt origineel document dien je bij Linda of Mario (voor de trainers en leiders) persoonlijk af te geven. Voor de adresgegevens zie de mail die je ontvangen hebt. Wanneer je deze in de brievenbus achterlaat, ontvangt Linda of Mario hierover graag bericht van je (ter controle).

5) Je ontvangt van Linda of Mario de bevestiging dat de VOG verklaring ontvangen is. Dit is alleen van toepassing wanneer je het VOG document in de brievenbus hebt achtergelaten.

Nogmaals, zorg ervoor dat je de aanvraag meteen afhandelt. Het is maar een kleine handeling, maar het kost veel moeite als het opnieuw aangevraagd moet worden.

Alvast dank je wel voor je medewerking!

Namens het bestuur,

Linda Giesen en Mario Schoenmakers