Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Verdiend gelijkspel tussen Overasseltse Boys en sc Millingen op een druilerige zondag

Afgelopen zondag 6 oktober speelden voor het eerst sinds jaren OVB 1 tegen Millingen uit het gelijknamige dorp uit de Ooijpolder. Door promotie van de “Boys” vanuit de 5e klasse en degradatie van Millingen uit de 3e klasse zitten beiden nu in de 4e klasse E van de KNVB.

De regen viel gestaag uit de hemel toen pupil van de week Hidde Poels de aftrap mocht nemen, met veel bezoekers rondom het veld en op de tribune. Leider Tom Thelosen heeft de actie “pupil van de week “ weer nieuw leven ingeblazen en het is fantastisch om te zien hoe de jeugd onder de 10 jaar weer betrokken wordt bij de grote jongens op zondag. Hij of zij mag ook bij de wedstrijdbespreking zijn, krijgt een door de spelers gesigneerde bal en uiteraard een mooi shirt als nagedachtenis aan dit unieke moment. Voor de trotse ouders ook een moment, als zij al niet lid zijn, om kennis te mogen te maken bij een club die warmte uitstraalt en open staat voor eenieder die het mooie sportpark wil bezoeken. Daarbij is de pas verbouwde kantine natuurlijk het paradepaardje van de club. Daarnaast staat er, na het afscheid van icoon Tinie van de Groes, een nieuw jong team achter de bar met een mix van jonge voetballers en charmante meiden van het damesteam. Good old Willy van Langen neemt ze daarbij onder zijn hoede en zo staat er voor iedereen snel een drankje of hapje klaar.

Natuurlijk werd er ook gevoetbald op het goed bespeelbare veld en werd er in het begin behoorlijk afgetast hoe de teams in elkaar steken. Toch was het Millingen die al snel keeper Bart van Wagenberg, bijnaam “Appel “, testte op zijn reactievermogen en zo het doel nog wist schoon te houden. Met het nadruk op nog, want in de 11e minuut was het Millingen die scoorde in de persoon van Niels Wingels die met een fraaie curve de bal naast keeper Bart schoot. In deze beginfase was Millingen de toch betere ploeg van deze wedstrijd zonder echt heel gevaarlijk te worden. Het spel werd merendeels op het middenveld gespeeld, waar Tom Derks, Joep van de Groes en Bram Meeuwsen halverwege toch meer het voetbal naar zich toe trokken. Toch was het lastig om de vleugelspelers Milan Nicolasen en Guus Peeters Weem in stelling te brengen want zij werden goed afgeschermd door de backs van Millingen. Maar zo nu en dan wisten zij toch langs hun tegenstander te flitsen en een voorzet van Milan ging ternauwernood voorlangs en kon spits Geert Janssen er zijn voet niet tegenaan zetten.

Hoofdrolspeler bleef toch keeper “Appel “ die met een paar katachtige reddingen de stand nog enigszins acceptabel hield, en een vrije trap van Millingen uit de kruising ranselde alsof hij als een soort superman opsteeg en de bal een andere wending gaf.

Van achteruit kwam er tussentijds  toch meer druk naar voren, en de rushes van aanvoerder Thomas Peeters Weem en de strakke ballen van neef Michiel Peeters Weem ( op tijd van Eendracht Mook over gekomen ) gaven de juiste impuls voor de rest van de “Boys “.

In een flits zag Tom Derks, net voor rust, Bram Meeuwsen van zijn tegenstander wegsnellen en zijn pass was op maat en daarmee wist natuurlijk Bram wel raad: de 1 – 1 was een feit. Toch mooi om te zien dat het scorebord weer werkte en de heldere rode kleuren de stand een mooi aanzien gaf zo net voor de thee.

De 2e helft kenmerkte zich door een veel sterker OVB die Millingen naar achteren drukte en zij zich genoodzaakt voelden om een soort countervoetbal te spelen. Dit vergt natuurlijk veel attentie en scherpte voor de achterhoede onder leiding van Roel van Eeuwijk en zijn adjudant Bart van de Groes die nooit echt meer in de problemen kwamen. Zij hadden “het goed staan “ zoals dat zo heet in het trainersgilde en de spitsen van Millingen waren niet bij machte om de defensie te ontregelen.

Aan de andere kant werd het nog een paar keer gevaarlijk met een paar goede acties van Milan en Guus maar de scherpte ontbrak op het juiste moment. Een schot van Michiel, met zijn sterke linkerpoot, scheerde net over de deklat en door de kracht van de bal was het net van de ballenvanger in een seconde droog. Wat een dynamiet komt er regelmatig uit zijn voet en daar kunnen we dit seizoen nog veel van verwachten. Sam Derks, Dennis Jetten en Pieter van Dam werden als verse krachten nog ingezet om de overwinning te laten vieren maar daar was de wedstrijd eigenlijk ook niet naar kijkende naar het vertoonde spel. Met de uitslag 1 – 1 kon iedereen wel leven want we hadden eigenlijk veel meer verwacht van de gasten uit Millingen. Misschien had een alles of niets moment nog 3 punten opgeleverd maar daar neem je ook weer risico`s mee als trainer. Rob Ernste was daarom ook wel tevreden met een punt en tot nu toe is zijn hand goed zichtbaar in het jonge team. Goed verzorgd spel en veel vertrouwen stralen de “Boys “ uit en dat geeft bij alle supporters een prima gevoel voor de komende wedstrijden.

Na afloop was het nog heel gezellig in de kantine met de bekendmaking van nieuwe sponsoren en de onthulling van de prachtige dubbeldikke “ Presentatiegids “ die weer veel uurtjes leesplezier oplevert.

 

Volgende week de uitwedstrijd bij SCE in Nijmegen aanvang 14.00

 

John Nicolasen