Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Strijdend Overasselts Boys sleept drie punten uit het vuur tegen Ewijk

Na de driepunter vorige week tegen Batavia ging Overasseltse Boys zondagmiddag op bezoek bij nummer 3 Ewijk. Ook nu weer moest boys knokken voor drie punten en dit keer viel het de goede kant op: 0-1. Overasseltse Boys begon prima aan de wedstrijd. Er werd goed gevoetbald en Ewijk werd onder druk gezet. Het leverde enkele mogelijkheden op. Daarna kreeg Ewijk wat meer grip op de wedstrijd wat zorgde voor een evenwichtige, doch rommelige wedstrijd. Na ruim een half uur viel pas de eerste echte kans te noteren, toen Koen de Waal alleen op Bart van Wagenberg afliep. De Overasseltse doelman redde bekwaam en ook de rebound werd gemist. Vlak voor rust was het echter Overasselts Boys dat een voorsprong nam. Na een vrije schop van Roel van Eeuwijk richting linksbuiten Sam Derks werd het spel via Bas Janssen verlegd en kwam de bal bij Bo de Groot. Hij had alle vrijheid om richting de doelman door te lopen die vervolgens met een schuiver werd gepasseerd: 0-1. Kort daarna kreeg De Waal nog een kans, maar ook hier stond Bart zijn mannetje.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld en dat kwam vooral door Ewijk. Vanaf de eerste minuut was de ploeg feller en dat leverde de gastheren praktisch de gehele tweede helft een veldoverwicht op. Het duurde echter ruim tien minuten voordat ze echt gevaarlijk werden met een bal op de paal. Overasseltse Boys werd af en toe gevaarlijk via de counter, maar het was dan niet altijd zuiver genoeg. Zo miste een lob van Bo kracht en was daarmee een prooi voor de keeper. Direct daarna volgde een serie schoten op het Overasseltse doel, maar Bart was niet passeren of het vizier van Ewijkse spitsen stond niet op scherp. Duidelijk was wel dat Ewijk aandrong en dat het een spannende slotfase zou worden. Een kansenregen werd het echter niet en de mogelijkheden die Ewijk kreeg, werden onschadelijk gemaakt door Bart, waardoor het er begon uit te zien dat boys dit seizoen voor het eerst de 0 ging houden. Op de counter kreeg Bo wellicht de grootste kans van de tweede helft, maar zijn schot ging voorlangs. Direct daarna redde Bart nog maar een keer, waarna al strijdend Overasseltse Boys de blessuretijd ongeschonden doorkwam.

 

Zo pakt Overasseltse Boys drie zeer belangrijke punten tegen een van de topploegen uit deze competitie, al kun je je na de uitslagen van vanmiddag afvragen hoeveel krachtsverschil er daadwerkelijk zit tussen de ploegen in deze klasse. Wellicht daarom zijn de drie punten extra belangrijk. Volgende week begint een reeks van wedstrijden tegen directe concurrenten, om te beginnen thuis tegen Nijmegen. De boys kunnen de altijd aanwezige steun van de supporters dus nog steeds goed gebruiken. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

Ewijk – Overasseltse Boys 0-1

 

43′ 0-1 Bo de Groot