Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Strijdbaar Overasseltse Boys pakt punt tegen SCP

Afgelopen zondag heeft Overasseltse Boys laten zien wat er nodig is in de strijd tegen degradatie: veel strijd en passie. Tegen SCP bleef de ploeg redelijk eenvoudig op de been en lukte het net om de drie punten binnen te slepen. Het werd derhalve 0-0.

Strijd is duidelijk het woord dat de eerste helft moet typeren. Veel duels, die voornamelijk door Overasseltse Boys werden gewonnen en een spelbeeld dat zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. Beide ploegen deelde wat speldenprikjes uit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Typerend was dan ook dat de enige echte kans, voor SCP, ontstond toen een speler vanuit buitenspelpositie door mocht. Zijn schot ging echter ruim voorlangs.

Ook de tweede helft stond bol van de strijd en omdat de scheidsrechter bijzonder veel liet doorspelen, was er dus ruimte voor beide ploegen om duels stevig aan te gaan. Langzaam maar zeker begon SCP wat meer druk te ontwikkelen op de boys-verdediging, maar echt gevaarlijk werd het niet. Boys kreeg steeds meer ruimte om te counteren, maar dat gebeurde helaas wat onzorgvuldig. Spannend was het de hele wedstrijd en het spektakel ontstond in het laatste kwartier. SCP kreeg uit het niets een kans, de spits omspeelde doelman Bart van Wagenberg maar liep daarbij in zijn ijver de bal over de achterlijn. Zijn doelpunt die hij daarna maakte werd terecht afgekeurd. Kort daarna voerde Guus Peeters Weem en Milan Nicolasen een counter goed uit, waarbij Milan ogenschijnlijk omver werd gelopen vlak voor het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er niks in. Dit was echter kort daarna wel twee keer het geval aan de andere kant van het veld, maar Bart sleepte zijn ploeg er doorheen door eerst een mooie vrije trap van Rik Baars op de lat te tikken en kort daarna een vrije trap uit de korte hoek te boksen. In de extra begonnen de Overasseltse harten snel te kloppen toen Frank Quanjer als laatste man een hoge bal volledig verkeerd inschatte waarna Guus alleen op de doelman af kon. Omdat hij sneller was kon Quanjer niks anders dan buitengewoon onsportief, maar wellicht begrijpelijk, Guus naar de grond trekken, hetgeen hem een rode kaart opleverde. Overasseltse Boys kocht er niks voor, te meer de vrije trap op te grote afstand van het doel moest worden genomen.

Het bleef dus 0-0, maar wel een met perspectief. Bovendien is Overasseltse Boys een puntje uitgelopen op Victoria ’25. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen UHC, aanvang 14.30 uur.

Voor een verslag van SCP-kant: https://www.vv-scp.nl/113/5988/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3