Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Sterk Overasseltse Boys verliest twee punten tegen Nijmegen

In de laatste competitiewedstrijd heeft een sterk Overasseltse Boys de tactiek van de Nijmeegse gasten niet weten te kraken. In een enerverend duel werd er niet gescoord en bleef het derhalve 0-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen wilden winnen vandaag. Met direct spel werd door beide ploegen op de aanval gespeeld en beide ploegen schuwden de duels ook niet. Hierdoor ontstond een wedstrijd in een aardig tempo waarbij bij vlagen goed werd gespeeld. De eerste kans was voor boys namens Bas, die alleen op de keeper afging maar op het laatste moment nog door een verdediger werd bijgehaald. Zijn lob om de keeper te verrassen mislukte. Kort daarna was er een penaltyclaim bij Nijmegen, maar de (stevige) tackle van Roel was keurig op de bal gericht. Vervolgens werd een aantal aanvallen van boys vakkundig afgevlagd door de Nijmeegse vlaggenist, waarna de enige kans die we hier nog kunnen noteren een schotje van Geert was. Aan de andere kant kreeg ook de spits van Nijmegen vrije doortocht en ook bij probeerde een lobje. Die ging echter ruim naast.

Na de vermakelijke eerste helft kreeg Terry direct na rust een grote kans, maar de keeper voorkwam een achterstand van zijn ploeg. Vervolgens duurde het ongeveer een kwartier voordat de wedstrijd weer wat op gang kwam. Na een een goede kans voor Nijmegen uit een hoekschop, werd Overasseltse Boys steeds sterker. Dit werd de (frisse) wind ook, en die had bijzonder vaak grip op de vlag van de Nijmeegse vlaggenist, waardoor (heel toevallig?) bij elke gevaarlijke aanval de vlag omhoog werd geblazen. Op deze wijze werd het onmogelijk voor Overasseltse Boys om binnen de eigen speelstijl tot een doelpunt te komen. Desalniettemin kreeg boys tegen het reeds moegestreden Nijmegen nog twee kansjes, maar de schoten van Robbie en Thomas miste kracht om het de keeper echt moeilijk te maken.

Een voor Overasseltse Boys enigszins frustrerende 0-0 was het gevolg, maar met een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag en over het algemeen behoorlijk tot goed voetbal kan met een tevreden gevoel de winterstop in worden gegaan. Momenteel is WVW de troste koploper in de tweede periode, maar met twee punten achterstand en nog vier wedstrijden liggen er voldoende kans voor boys om een prijsje te pakken. Maar nu eerst winterstop en in januari een aantal oefenwedstrijden, waarna op 29 januari bij Victoria ’25 de competitie wordt hervat.