Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Ruime thuisnederlaag Overasseltse Boys in topper tegen Niftrik

Overasseltse Boys speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Niftrik. De gasten hebben sinds de winterstop alles gewonnen en hebben zich daarmee in de top van de competitie gemeld. Dat de ploeg in vorm is bewees het ook in Overasselt. Het werd liefst 0-3.

Binnen de minuut werd Niftrik al gevaarlijk en dat bleek een eerste waarschuwing. Het was echter een open wedstrijd, want Overasseltse Boys had op voorsprong moeten komen. De eerste aanval van de thuisploeg leverde een scrimmage op met liefst drie kansen, maar de bal belandde niet in net. Daarna nam Niftrik het heft in handen en beloonde haar spel optimaal door het benutten van de eerste twee kansen. Na ruim tien minuten kopte Dirk Booltink de bal zeer precies in de lange bovenhoek en vijf minuten laten rondde Marc Moors met een schuiver in de lange hoek een prima uitgevoerd counter af. Niftrik bleef ook daarna wat sterker, al kwamen de boys wat beter in de wedstrijd. Dit leidde ook tot kansen, met name voor Geert Janssen. Hij mistte na een goede aanval over rechts helaas de bal. Met een 0-2 tussenstand en het spel van de boys dat aan de betere hand was, leek er in de tweede helft nog wat mogelijk, totdat de laatste minuten van de eerste helft aanbraken. Wederom slordig balverlies op het middenveld leidde een vlijmscherpe counter in van Niftrik en helaas ging Bart van Wagenberg in de fout waardoor Jan Willem Jeurissen zijn matige inzet toch over de doellijn zag gaan: 0-3. Daarna ging Roel van Eeuwijk knullig in de fout waardoor de spits vrij voor Bart kwam, maar nu hield hij zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd.

In de tweede helft trok Niftrik zich wat meer terug en was Overasseltse Boys in staat om een veldoverwicht te creëren. Dan is er wat geluk voor nodig om terug te komen in de wedstrijd, maar dat ontbrak echter. Bas Janssen probeerde het een paar keer van afstand, maar zijn pogingen gingen naast of waren een prooi voor de keeper. Tien minuten voor tijd veerde iedereen op, maar de goede kopbal van Pieter van Dam belandde op de paal. Ondertussen had Bart zijn ploeg op de been gehouden, toen diverse Niftrikspelers uit counters voor hem opdoken. Gescoord werd er echter niet meer en daarom bleek de 0-3 ruststand tevens de eindstand.

Zeker op basis van de eerste helft was het een dikverdiende overwinning en kan men er gezien de resultaten sinds de winterstop niet omheen dat Niftrik zich meldt als serieuze promotiekandidaat. Voor Overasseltse Boys geldt hetzelfde, al zal daarvoor zal tegen VVLK de draad weer moeten worden opgepakt. Deze uitwedstrijd is op zondag 31 maart om 14.30 uur. Dat betekent derhalve dat de boys a.s. zondag een vrije dag hebben.

 

Overasseltse Boys – Niftrik 0-3

11′ 0-1 Dirk Booltink
16′ 0-2 Marc Moors
41′ 0-3 Jan Willem Jeurissen