Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Ruime overwinning Overasseltse Boys

Op een nat maar goed te bespelen veld werd zondag 10 februari de wedstrijd AAC Olympia – Overasseltse Boys gespeeld. De Boys begonnen sterk aan de wedstrijd en waren dominant, zonder echt grote kansen te creëren. Pas na 20 minuten liet ook Olympia iets van zich horen en speelde er zich ook wat af op de helft van Overasselt, zonder gevaar. Na 25 minuten was de eerste grote kans wel meteen raak. Geert Janssen liet de bal uitstekend vallen op Bas Janssen die op zijn beurt Guus Peeters Weem lanceerde. Die kwam naar binnen en schoof de bal keurig langs de keeper. Na de goal bleef OVB de bovenliggende partij en creëerde ook meer kansen. Zo werd een prachtige kop-goal van Bram Meeuwsen (na mooie pass van Roel van Eeuwijk) afgekeurd voor buitenspel en werd na een actie van Milan Nicolasen een inzet van Geert Janssen van de lijn gehaald. Tot de rust domineerde de Boys en speelde zeer verzorgd. Ook defensief stond het erg goed met een ijzersterk centraal duo Bart van de Groes en Roel van Eeuwijk.

De regenachtige 2de helft kende een zelfde spelbeeld. OVB domineerde, maar nu werden er ook nog veel kansen gecreëerd. Toch bleef de 2-0 nog even uit. Pas in de 65ste minuut viel de 2-0. Een corner van Thomas Peeters Weem kwam via Tom Derks bij Geert Janssen. Hij schoot als een echte spits uit de draai raak.

Na de goal kwam Olympia er af en toe toch gevaarlijk uit, maar een sterke verdediging en overtuigend keepende Bart van Wagenberg hielden het doel schoon. Later kende de wedstrijd toch nog een grote smet voor de Boys. De in uitstekende vorm verkerende jongeling Dennis Jetten viel uit met een ogenschijnlijk zware blessure. De rechtsback speelde een zeer goede wedstrijd, maar verdraaide in een duel zijn knie lelijk. Uit de vrije trap die volgde kwam de bal bij Geert Janssen en hij bekroonde een zeer goed optreden met zijn 2de goal. Direct daarna volgde via een fraaie aanval over vele schijven de bal via Bas Janssen bij Milan Nicolasen die de 4-0 eindstand op het scorebord zette. Invallers Sam Derks, Joep van de Groes en Toby van Eeuwijk brachten nog de energie om de stand verder uit te bereiden, maar de scherpte voor de goal ontbrak bij Overasseltse Boys, anders had de score nog hoger uit kunnen vallen. De Boys speelde een overtuigende wedstrijd en het won dan ook dik verdiend van middenmoter AAC Olympia.

Volgende week wacht een wedstrijd tegen een andere middenmoter: SVO’68 komt op bezoek op Sportpark de Passelegt. Aanvang: 14.00 uur

Verslag: Pieter van Dam
Bijgevoegd: video 0-2