Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

“Recht Op Doel Af 28 maakt haar naam helemaal waar tegen Overasseltse Boys”

Zondag 6 mei 2018 speelde Overasseltse Boys ( OVB ) op sportpark “De Boshof “ in Winssen tegen koploper RODA ` 28  in de 4e klasse E  Oost zondag. De afkorting RODA  staat voor “Recht Op Doel Af “ en is in 1928 opgericht. De huidige koploper wil in haar 90 jarig bestaan in 2018 natuurlijk kampioen worden en dan moest de horde OVB natuurlijk ook genomen worden. Voorafgaand aan dit duel was er hoop voor OVB om een goed resultaat neer te zetten aangezien zij goede resultaten boekten tegen hoogvliegers zoals SCE en Krayenhoff de laatste weken. Helaas werd al snel duidelijk dat RODA `28  inderdaad de weg snel naar het doel wilde vinden en overklasten zij “de Boys “ met effectief en doelgericht voetbal.

Het was een zonovergoten zomerse middag en de wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J. Floors.

In de beginfase golfde het spel op en neer en werd er vooral tussen de twee 16 metergebieden het spel uitgevoerd zonder kansen voor beide partijen. Toch werd in de 12e minuut even de adem ingehouden, bij de fans uit Overasselt, toen RODA `28  doorbrak en keeper Bart van Wagenberg redding moest brengen. Dit was een voorbode voor onheil want even later wist de rechtsbuiten van RODA`28  aan de aandacht van Pim Ruhl te ontsnappen en snelde richting achterlijn. Grensrechter Tobi de Hair vlagde terecht voor buitenspel maar leidsman Floors negeerde hem volledig en zo was het een makkie voor Bob Stevens om de 1-0 binnen te tikken. Heel frappant dat een grensrechter al bij het 2e vlagsignaal buitenspel wordt gezet.

Niet veel later waren er een paar goede acties van Robbie Jansen, die vanaf rechts zich in het zweet werkte, en zodoende Milan Nicolasen bereikte die met een onnavolgbare actie de back links omspeelde en zijn snoeiharde schot werd met moeite gepareerd door keeper Martijn Teuwsen. Tot aan de drinkpauze in de 23e minuut gebeurde er niet zo veel meer en werd het rijkelijk verloren vocht weer aangevuld vanaf de zijlijn.

Na de hervatting wist Thomas Peeters-Weem zijn tegenstander af te schudden maar zijn schot ging ruim naast het doel van RODA`28 . Thomas was deze middag toch al niet zo gelukkig met zijn schoten die of naast of over of in de handen keeper of op de lat terecht kwamen. Positief is dat hij het toch telkens probeert en insiders zeggen dat hij ze op de training keer op keer in de kruising jast.

Rond de 30e minuut moest middenvelder Joep van de Groes, deze middag rustig en sterk aan de bal, aan de noodrem trekken en ontsnapte hij aan een gele kaart. Dat had hem donderdag tegen Niftrik een schorsing opgeleverd maar gelukkig bleven deze middag de kaarten in de zak bij scheidsrechter Floors. Maar uit deze vrije trap ontstond indirect wel de 2-0 voor RODA`28  toen de vrijstaande Bob Stevens werd bereikt, en hij schitterend de bal via binnenkant paal langs de verbouwereerde Bart van Wagenberg kopte.

Guus Peters-Weem kreeg na een steekbal van broer Thomas nog een geweldige kans maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. De voorhoede van OVB  werkte hard maar misten toch creativiteit om het de verdediging van RODA`28  lastig te maken. Toch was er het creatieve brein van aanvoerder Bas Loeffen die met een schitterende actie Milan Nicolasen in stelling bracht, maar deze raakte de bal maar half en het was zonde dat deze aanval niet bekroond werd.

De tweede helft gooide trainer John van Geenen de tactiek om door “rots in de branding “ Roel van Eeuwijk te wisselen voor Tom Derks, die ondanks de uitslag een prima invalbeurt had. Roel was te geblesseerd om nog verder te kunnen spelen en dat blijft altijd een aderlating. Net zoals Pim Ruhl die opgeofferd werd om spits Geert Janssen de voorhoede te ondersteunen en er achterin man op man gespeeld ging worden. Dit leek juist heel goed uit te pakken want RODA`28  kwam onder druk te staan en kwam maar sporadisch over de middellijn heen. Uit een van de aanvallen van OVB ontstond er een scrimmage voor het RODA`28  doel en was het lastig te beoordelen of Geert Janssen of Milan Nicolasen op de paal mikte. Ook schoten van de opgekomen back Bart van de Groes en de eerder genoemde Thomas Peters-Weem troffen geen doel en de laatste mikte op de lat na een geweldige steekpass van Tom Derks.

De counters van RODA`28  waren snel en zij benutten de vrijgekomen ruimte op een slimme manier, en zo was stofzuiger op het middenveld Terry Derksen genoodzaakt te komen assisteren. Terry leidt zelden balverlies maar zijn terugspeel op keeper Bart van Wagenberg was net te kort en zo kon de snelle Twan Arnts van dit ongelukkige moment profiteren en de 3-0 aantekenen.

De moegestreden Robbie Jansen werd vervangen door Frank Meeuwsen die weer fit genoeg was voor een invalbeurt  maar het was te kort dag om nog aansluiting in de stand te vinden. De druk op het doel van RODA`28  was er wel maar het was erg lastig om een gaatje te vinden en de aansluitingstreffer te scoren.

Tussen de 80en 83e minuut kreeg hond Willy de tranen in zijn ogen toen hij zijn baasje Bart tot twee keer toe verslagen zag worden door speler Niek van Gemert van RODA `28. Zijn tweede goal was er eentje van de buitencategorie en zijn schitterende stift belandde met een boog in de kruising.

Zo kwam er een einde aan deze wedstrijd, eindstand 5-0,  en strijdt RODA`28 voor het kampioenschap en OVB voor lijfsbehoud de komende weken.

 

Aanstaande donderdag 10 mei op Hemelvaart de wedstrijd tegen Niftrik om 14.00 te Overasselt.

 

Uw verslaggever