Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Pijnlijke nederlaag Overasseltse Boys zorgt voor zinderend slot op laatste speeldag

Overasseltse Boys speelde 1e Pinksterdag uit tegen de enige overgebleven concurrent Victoria ’25 om rechtstreekse degradatie. Een gelijkspel was voldoende om degradatie (voorlopig) uit te stellen en lang leek dat een haalbare kaart. Helaas ging het mis: het werd 3-1.

Victoria kreeg al snel de eerste mogelijkheid op een doelpunt. Robin Kersten redde prima op een indraaiend vrije trap voor de door blessures geteisterde gasten. Kort daarna besloot Bas Loeffen het doel van de thuisclub onder vuur te nemen, maar zijn schot ging net naast. Overasselts Boys pakt daarna langzamerhand steeds meet het overwicht in de wedstrijd en het was dan ook niet gek dat de ploeg op voorsprong kwam. Thomas Peeters Weem had een prima actie in huis op de achterlijn, waarmee hij zich vrij speelde. Hij schoof daar van dichtbij de bal onder de keeper door. Kort daarna had Robbie Jansen een strafschop moeten krijgen doen hij alleen voor doelman onderuit geduwd werd, maar de scheidsrechter zag het helaas anders. Vrij curciaal, aangezien Robbie ook nog doorgebroken was. Overasseltse Boys bleef de bovenliggende partij en eigenlijk was het wachten op 0-2. Geert Janssen leek ook nog recht te hebben op een strafschop toen hij onderuit getrokken werd, maar deze situatie was wat onoverzichterlijker. Tien minuten voor rust was er een goede aanval over rechts, waarbij Bas een goede voorzet afleverde op Joep van de Groes, die de bal terugkopte op Robbie, die op zijn beurt met een kopbal de doelman vond. Vervolgens stond op slag van rust de wedstrijd op zijn kop. Bart van de Groes nam iets te veel tijd met uitverdedigen en schoot op Bryan Croonen van Victoria. Die ging een een-tweetje aan, waarbij beide momenten buitenspel waren, zo was iedereen het erover eens. Alleen de scheidsrechter, die dat nooit kon beoordelen, vond anders. Zo kon Croonen uit de eerste echte kans van Victoria de 1-1 binnen schuiven. Daarna werd het tot de rust wat grimmig en had de scheidsrechter moeite de spanningen waar beide ploegen mee te maken hadden in het gareel te houden.

De 1-1 vlak voor rust bleek een dermate harde tik, dat het zelfvertrouwen en het spel uit de eerste helft snel waren weggevloeid bij de boys. Zonder dat Victoria veel beter ging spelen, was het feller en kon daardoor de wedstrijd steeds meer naar zich toe trekken. Zo was het al via de counter een keer gevaarlijk, maar was de voorzet de hard waardoor er geen scoringskans ontstond. Tekenend voor het seizoen van Overasseltse Boys was de dubieuze strafschop die Victoria kreeg. Een lage voorzet belandde via de voet van Bart tegen zijn hand. Volgende richtlijnen van de KNVB nooit een strafschop, maar als je in de hoek zit……… Joep Lepoutre bleef heel kalm en schoot de 2-1 onberispelijk tegen de touwen. Er was echter tijd genoeg om de gelijkmaker te forceren, maar de murw gebeukte ploeg wist weinig te creëren. Victoria werd via de counter zo nu en dan gevaarlijk en wekte dan ook niet de verbazing dat 10 minuten voor tijd via zo’n counter de beslissing viel. Karol Kleinert werd vrijgespeeld voor het doel en schoof de bal prima binnen. In de blessuretijd was er nog een kansje voor Terry Derksen en een mooi schot van Tom Derks, maar het was onvoldoende om handhaving (voorlopig) veilig te stellen.

Overasseltse Boys krijgt volgende week nog een kans om 13e te worden. Het speelt dan (let op: om 14.30 uur!) thuis tegen Achilles ’29, dat bij winst de 3e periode pakt. Beide ploegen hebben een positief seizoensslot dus in eigen hand, spanning gegarandeerd. De Boys kunnen de steun die ze gisteren kregen, volgende week wederom goed gebruiken! We hopen op veel mensen langs te lijn. Na de wedstrijd zal de afsluiting van het reguliere seizoen plaatsvinden, met medewerking van DJ Job. Genoeg redenen dus om zondag weer van de partij te zijn!

 

Victoria ’25 – Overasseltse Boys 3-1

17′ 0-1 Thomas Peeters Weem

43′ 1-1 Bryan Croonen

59′ 2-1 Joep Lepoutre (pen.)

80′ 3-1 Karol Kleinert