Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overtuigende rentree in de 4e klasse levert Overasseltse Boys eerste koppositie op

Na een goede en nuttige bekercampagne, met twee wedstrijden waarin het 3e klassers in eigen huis zeer moeilijk werd gemaakt (DVOL 3-4 en DVV 1-2) en een prima overwinning tegen 4e klasser Loo (1-5), stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd tegen degradant sv Hatert op het programma. Overasseltse Boys trok de goede lijn van de voorbereiding door en won vrij eenvoudig van de Nijmeegse gasten: 6-2.

Overasseltse Boys begon sterk aan het duel en binnen een halve minuut kopte Bas geheel vrijstaand naast. Kort daarna stond de 1-0 alsnog op het bord toen de bal werd veroverd en Guus bij de tweede paal Milan vond, die de bal droog tegen de touwen schoot. Hatert beet daarna door een aantal stevige overtredingen van zich af en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd iets meer in balans kwam. Beide ploegen kregen kansen; Bart redde prima toen de spits van de gasten alleen voor hem opdook en Guus zag zijn schot na een mooie actie op de paal belanden. Nadat ook Bram voorlangs had gekopt, ging na bijna een half uur de bal op de stip toen invaller Joep gevloerd werd. Michiel wist wel raad met deze buitenkans en zette de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. Dit werd ook de ruststand, omdat Bart nogmaals knap redde en Roel zijn schot geblokt zag worden.

In de tweede helft wist eigenlijk niemand wat hij in de eerste anderhalve minuut zag. Yassir Belkeyat schoot met een schitterende lob praktisch vanaf de aftrap de bal over Michiel heen en amper een minuut later maakte Jihad Ouchene na een mooie actie zowaar de gelijkmaker. De wedstrijd op zijn kop en de vraag was welke kant op op zou gaan. Nadat Bram een goede mogelijkheid had gehad kwamen de boys weer wat beter in de wedstrijd. Guus onderschepte na een klein kwartier met een goede tackle de bal, stuurde Bram weg en die rondde koel af: 3-2. Hierna zakte de moed wel weg bij Hatert en kon Overasseltse Boys eenvoudig uitlopen. Dat gebeurde vanaf de 73e minuut, toen Michiel met een schitterende trap Milan bereikte en die maakte met een subtiel lobje de 4-2. Milan voltooide kort daarna zijn hat-trick door na een corner de bal van dichtbij binnen te tikken. De eindstand kwam op het bord na een mooie aanval over rechts, waarbij Thomas Geert bereikte; die schoot de bal daarna prima binnen.

Zo begint Overasseltse Boys voortvarend aan de competitie en mag het zich na speelronde 1 op doelsaldo koploper noemen. Die mag het volgende week verdedigen in de derby tegen DIOSA. Zij pakten een verdienstelijk punt tegen een andere degradant. Tegen RODA ’28 werd het 2-2. De wedstrijd in Balgoy begint a.s. zondag om 14.30 uur, waarna er een feestje met DJ zal zijn. Hopelijk feesten wij dan mee met weer drie punten!

Voor de liefhebber: ook De Gelderlander besteedde uitgebreid aandacht aan deze wedstrijd: https://www.gelderlander.nl/voetbal-nijmegen/hatert-hard-onderuit-bij-terugkeer-eerste-elftal~aca687de/ 

 

Overasseltse Boys – sv Hatert 6-2
 
1′ 1-0 Milan Nicolasen
29′ 2-0 Michiel Peeters Weem (pen.)
46′ 2-1 Yassir Belkeyat
47′ 2-2 Jihad Ouchene
58′ 3-2 Bram Meeuwsen
73′ 4-2 Milan Nicolasen
78′ 5-2 Milan Nicolasen
87′ 6-2 Geert Janssen