Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys wint “prinselijke” derby van Heumen

Het was een zonnige zondagmiddag waarop Overasseltse Boys buurman Heumen ontving. De zon bleef lang schijnen voor boys. Betrekkelijk eenvoudig werden de punten in eigen huis gehouden: 3-0.

Overasselt kwam al voor de aftrap op “voorsprong”. Prins Jeroen d’n Urste namens De Standjutters en de Heumense Prins Pieter d’n Derde waren uitgenodigd om de aftrap te verrichten. Prins Jeroen bleek sneller dan zijn collega en wist eerder het net te vinden. Daarna zag het er in de eerste helft echter lang niet naar uit dat het een gemakkelijke middag zou worden. Hoewel de eerste kansjes voor boys waren, onder anderen een goed schot van Thomas, speelde boys wat slordig en rook Heumen direct wat kansen. Zo moest Mannes na een kwartier in actie komen toen Nicola Maira een vrije kans kreeg. Heumen was fel en kon er af en toe snel uitkomen en daardoor gevaarlijk worden. Na een half uur kreeg een Heumen na een goede aanval een volgende kans, maar kort daarna was het verzet gebroken. Een goede actie en dito voorzet van Tycho belandde bij Geert, die zijn kopbal zag mislukken. De keeper echter schrok daarvan en zag de bal richting Geert hobbelen, die hem al vallend in het doel punterde: 1-0. Kort daarna beproefde Bram zijn geluk en zag zijn schot van een meter of dertig schitterend in de kruising vliegen. Vanuit het niets stond het 2-0 en gingen de kopjes bij Heumen hangen. Bram kreeg nog een goede kopkans na een mooie lange bal van Roel, mag zijn de bal over gaan.

Na tweede helft was erg eenzijdig. Heumen kon niet meer, Overasseltse Boys probeerde wel maar de echte overtuiging ontbrak. Zo nu en dan kwam boys er nog wel doorheen, maar een aantal keer stond de Heumense keeper goed op zijn plek. Na tien minuten bezorgde Roel wederom de bal bij Bram, die nu wel raakkopte: 3-0. Nadat Mannes nog één keer in actie kwam op een spaarzame counter en de boys vooral van afstand gevaarlijk werd, zorgde Milan nog voor enige opwinding. Hij was driftig op zoek naar zijn eerste doelpunt, maar zag zijn beste poging op de paal belanden. Daarna was het tijd voor een biertje in de kantine en wisten beide clubs, na een sportieve wedstrijd, het daar ook nog lang gezellig te maken.

Ze won Overasseltse Boys vrij eenvoudig met 3-0, blijft het vast in de subtop staan en nam het de kop over in de tweede periode. Koploper Brakkenstein verloor, dus ook de koppositie in de reguliere stand komt weer enigszins in zicht. Volgende week wordt Achilles ’29 bezocht in Groesbeek. Bij winst neemt boys afstand van de zwartwitten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Overasseltse Boys – Heumen 3-0

32′ 1-0 Geert Janssen

37′ 2-0 Bram Meeuwsen

56′ 3-0 Bram Meeuwsen

 

Voor andere verslagen:

http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/amateurvoetbal-nijmegen/meeuwsen-beslist-derby-met-twee-goals-1.6685826

 

http://www.svheumen.nl/1/515/wedstrijd-verslag-overasseltse-boys-1—heumen-1/