Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys wint met miniem verschil de derby van Heumen én de wind

Afgelopen zondag stond de derby tegen Heumen op het programma. Gezien het weer van zaterdag was het nog maar de vraag of de wedstrijd door kan gaan. Aangezien het weer op zondag niet veel beter was, was het qua voetbal misschien wel beter geweest om niet te spelen. Gelukkig waaide niemand weg en pakte Overasseltse Boys 3 punten. Het werd 0-1.
Nadat de spelers door sfeervol vuurwerk van beide kanten welkom waren geheten, werd al snel duidelijk, dat was ook te verwachting, dat goed voetbal door de harde wind onmogelijk was. Gesterkt door de wind in de rug kon Heumen gelijke tred houden met de boys in de eerste helft. De gasten konden niet anders dan over de grond proberen te voetballen en bleven daardoor redelijk uit de problemen. Kansen werden er aan beide kanten nauwelijks gecreëerd en het is dan ook niet vreemd dat de gevaarlijke momenten voor het doel ontstonden uit dode spelmomenten. De eerste was voor Heumen, nadat er een scrimmage ontstond uit een vrije trap. Gelukkig was Bart van Wagenberg alert en had de bal uiteindelijk in zijn bezit. Aan de andere kan kopte Bas Janssen een uitstekende hoekschop van Milan Nicolasen over en kregen Bas en Geert Janssen een mogelijkheid uit een vrije trap van Thomas Peeters Weem, maar de bal belandde uiteindelijk naast het doel. Op slag van rust was er eindelijk een kans uit open spel, toen Roel van Eeuwijk door Milan vrij voor de Heumens doelman werd gezet, maar die redde adequaat.

In de tweede helft had Overasselts Boys het voordeel van de wind in de rug en was daardoor een stuk sterker. Heumen kwam nauwelijks nog van de eigen helft af, maar had het geluk dat Overasseltse Boys amper gevaarlijk werd. Frank Meeuwsen probeerde gevaar te stichten met een hoge voorzet en via de wind dwarrelde de bal ook nog bijna in het doel. De doelman tikte de bal net op tijd over de lat. Kort daarna wisten de Boys toch een goede aanval op te zetten. Milan prikte de bal richting Joep van de Groes, die op zijn beurt de bal bij Bas kreeg en die knalde de bal via beide palen het net: 0-1 en grote opluchting bij de Overasseltse fans. Overasselts Boys bleef daarna sterker. Joep miste een indraaiende voorzet van Milan op een haar na en Bas veroverde de bal op de Heumens laatste man de bal en leek op weg naar de 0-2. Vreemd genoeg zag de scheidsrechter hier een overtreding in. Het bleek, zeker in de slotfase, niet de enige vreemde beslissing te zijn. Mede hierdoor kon Heumen zo nu en dan nog wat gevaar stichten. In de extra tijd hield iedereen met een wit-zwart hart zijn hart vast toen een Heumens speler een buiteling maakte in het strafschopgebied gelukkig floot de scheidsrechter er niet voor. Maar je wist vanmiddag maar nooit…. Kort daarna floot de scheidsrechter af en waren de verdiende drie punten binnen.

Overasselts Boys handhaaft zich met dit resultaat in de top van de ranglijst. Maar wat wellicht nog veel belangrijker is, is dat na een gezonde portie strijd op het veld iedereen met elkaar nog een hele gezellig avond had in de kantine. Volgende week staat de topper tegen Niftrik op het programma. Op verliespunten staat Niftrik boven de boys, dus kan van een belangrijk duel gesproken worden. Aanvang van deze streekderby is om 14.00 uur.

Heumen – Overasseltse Boys 0-1

66′ 0-1 Bas Janssen