Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys wint in doelpuntenfestijn van veerkrachtig Niftrik

Overasseltse Boys lijkt vast van plan haar positie in de subtop niet uit handen te geven. Tegen promovendus Niftrik werd op gretige wijze wederom gewonnen: 3-5.

Overasseltse Boys begon goed aan de wedstrijd en wist Niftrik terug de dringen op eigen helft. De eerst keer dat er überhaupt spelers van Niftrik over de middenlijn kwamen, was het wel direct raak. Het uitverdedigen van Roel was wat ongelukkig, waardoor een speler van Niftrik de bal oppikte, kon afleggen en de spits de 1-0 kon aantekenen. Daarna kreeg Niftrik zelfvertrouwen en was het even de bovenliggende partij. Bas kreeg een dot van een kans, maar kort daarna speelde Thomas een diep bal richting Geert. Een verdediger kopte de bal wat kort terug en de in bloedvorm verkerende Geert wist met deze kans wel raad: 1-1. Daarna waren het de gasten die duidelijk een maatje te groot waren voor de oranjehemden. Vele kansen werden gecreëerd, slechts twee benut: Geert tikte binnen na een voorzet van Guus na een goede aanval over rechts en Thomas vond met een vrije schop het hoofd van Bram. Zo leek het bij rust door de tussenstand en het dominante spel van boys de wedstrijd beslist.

Niks was minder waar, want Niftrik liet het eerst kwartier zien een vierde klassewaardige ploeg te hebben. Weliswaar met enig fortuin werd met dodelijk efficiëntie de stand terecht gelijk getrokken. Eerst werd een aanvaller diep gestuurd, die prima alleen voor Mannes afrondde, waarna een van richting veranderd schot Mannes voor de tweede keer kansloos liet. Overasseltse Boys had het geluk even aan haar zijde, toen binnen de minuut Geert de ploeg weer op voorsprong bracht. Wederom over rechts brak Guus door, die Bas op de rand van de zestien vond. Die bereikte Geert, die netjes afrondde. Daarna had boys direct de wedstrijd kunnen beslissen, hetgeen tien minuten later uiteindelijk het geval was. Mark ging over links zijn man voorbij en via Guus kwam de bal bij Bas die beheerst raakschoot. De 3-6 hing nog in de lucht, maar de aanvallers werden wel erg vaak teruggevlagd voor buitenspel. Niftrik probeerde met hard spel nog terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet. Je kunt je zelfs afvragen of die manier van spelen wel nodig is. De ploeg heeft zeker de tweede helft laten zien aardig te kunnen voetballen.

Zo boekte boys een prima en verdiende zege, die wellicht hoger uit had moeten vallen. De gretigheid waarmee gespeeld werd, biedt vertrouwen voor de topper tegen Brakkenstein. Die wedstrijd is een mooie graadmeter en wordt a.s. zondag gespeeld op De Passelegt. De aftrap is om 14.00 uur.

Niftrik – Overasseltse Boys 3-5

13′ 1-0

22′ 1-1 Geert Janssen

35′ 1-2 Geert Janssen

42′ 1-3 Bram Meeuwsen

52′ 2-3

59′ 3-3

60′ 3-4 Geert Janssen

70′ 3-5 Bas Jansen