Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys wint derby vrij eenvoudig en pakt periodetitel

Overasseltse Boys won op Tweede Paasdag de derby in Mook van Eendracht ’30 met 0-2. Daarmee ging het koploper Brakkenstein niet meer voorbij in de tweede periode, maar omdat de Nijmegenaren ook de eerste periode wonnen, gaat het ticket voor de nacompetitie mee naar De Passelegt.

Geteisterd door een koude wind dwars over het veld ontstond er een rommelige wedstrijd. Eendracht had, zeker in de eerst helft, door het vele balbezit een overwicht, maar het wist weinig af te dwingen. Boys daarentegen wist met een aantal counters wel kansen te creëren, de eerste was direct raak. Mark Martens werd diep gestuurd en stuitte, zoals we later nog een aantal keer zouden zien, op doelman Michiel Peeters Weem. De bal stuitte echter richting Bas Janssen en Milan Nicolasen, waarnaar die laatste de bal in het doel schoof: 0-1. Kort daarna had Eendracht wellicht recht op een strafschop, maar gelukkig voor de boys bleef een fluitsignaal uit. Zoals gezegd waren de beste kansen voor Overasseltse Boys, met name voor Mark en Bas, waarbij Bas tweemaal de pech had dat zijn bal van de lijn werd gehaald. Dat laatste deed Roel van Eeuwijk ook op slag van rust, waardoor de enige goede kans van Eendracht in de eerste helft geen doelpunt opleverde.

In de tweede helft verwacht je een strijdend Eendracht, maar Overasseltse Boys was eigenlijk heer en meester en kon het zichzelf aanrekenen dat het nog enigszins spannend bleef. Mark miste weer alleen op Michiel, waarna hij kort daarna als enige reageerde op een hoge bal. Een vrije schop van Bas werd de lucht ingekopt en Mark reageerde attent door op een paar meter van het doel de bal binnen te tikken: 0-2. Nadat Mark nog een goede kans kreeg en ook Joeri van Eldijk zijn vizier niet op scherp had staan, leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Niks bleek minder waar, want ineens vloog de vlam in de pan en ontstond er een derbysfeer met een (wellicht onnodige) kaartenregen tot gevolg. Daarbij waren Mark Hulsman en Thomas de grootste pineuten: zijn kregen rood voor respectievelijk het onderuithalen van de doorgebroken Mark en het reageren na een tik op de enkels door zijn tegenstander weg te duwen. De laatste rode kaart was onnodig, maar wellicht wat zwaar, zeker in het licht bezien dat een Eendrachtspeler eerder in de wedstrijd geel kreeg voor het wegduwen van Bas. In de resterende minuten werden er geen kansen meer gecreëerd laat staan gescoord.

Al met al wellicht een wat zuur einde van de wedstrijd, die verdiend werd gewonnen door Overasseltse Boys. En passant passeren boys Eendracht op de ranglijst en staat het derde. Een en ander werd op De Passelegt goed gevierd. Boys kunnen de competitie nu vrijuit tot een einde brengen en zich opmaken voor de nacompetitie. De volgende wedstrijd is a.s. zondag thuis tegen SCP, dat reeds vier wedstrijden op rij won. Aanvang is 14.00 uur.

Eendracht ’30 – Overasseltse Boys 0-2

11′ 0-1 Milan Nicolasen

62′ 0-2 Mark Martens

Voor een verslag van de tegenstander: http://www.eendracht30.nl/de-club/nieuws/singleview/boys-nemen-de-verdiende-punten-mee-naar-overasselt/