Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys verliest twee punten na gretige start SCP

Na een voorbereiding met wisselende resultaten, stond voor het eerst sinds begin maart weer een competitiewedstrijd voor Overasseltse Boys op het programma: een uitwedstrijd tegen SCP. In Puiflijk hebben de boys het doorgaans lastig; ook vandaag werd er niet gewonnen: 1-1.

Onder een heerlijke herfstzon – met zomerse temperaturen, zeker op kunstgras – begon SCP zeer gretig aan het duel. Overasseltse Boys werd een beetje overrompeld en na de derde aanval was het raak. Een voorzet van rechts werd ongelukkig door Bart gekeerd; de bal bleef voor het doel liggen en Bram Oosterbroek wist de bal in het net te glijden. Opvallend genoeg was dat voor SCP het sein om zich terug te trekken op eigen helft en de bal te laten aan de boys. Die kregen daardoor steeds meer controle over de wedstrijd, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Belangrijke rol daarin was het ontregelende spel van de gastheren, waardoor het spel veel stillag. Overasseltse Boys kwam niet veel verder dan een paar afstanschoten en eigenlijk was SCP op de counter de gevaarlijkste ploeg. Toch werd het vlak voor rust 1-1. Een corner kwam bij de tweede paal bij Roel terecht, die praktisch van vanaf de achterlijn de bal weer voorgaf. De bal kwam uiteindelijk op het hoofd van Bram die de bal tegen de touwen kopte. De grensrechter van SCP deed nog verwoede pogingen om het doelpunt afgekeurd te krijgen, maar het leek er zelfs op dat de spelers van SCP niet begrepen waarom de beste man stond te vlaggen.
 
De tweede helft was duidelijk voor de boys, die in een hoger tempo speelde en derhalve meer kansen wisten te creëren. Sam kreeg al snel een vrije doortocht richting de keeper, maar struikelde ongelukkig over de bal waardoor de eerste goede kans verloren ging. Kort daarna werd een schot van Sam geblokt. Via een gelukje kreeg Milan een goede kans, waar zijn schot kwam op de benen van de goed spelende SCP-doelman. Er volgde een rommelige fase waarbij een speler van SCP niet mocht mopperen dat hij slechts een gele kaart kreeg. Overasseltse Boys bleef de bovenliggende partij, maar het was in de eindefase te slordig om tot grote kansen te komen. In de laatste tien minuten kreeg Roel nog een goede schotkans, maar ook deze bal werd gestopt. Aan de andere kant liet Bart zich met een knappe redding nog gelden na een goede counter van SCP. In de slotseconde leek Roel dan toch nog de winnende goal te maken, maar eerder in de aanval stond Bram al dan niet randje buitenspel, dus bleef het bij een puntendeling.
 
Zo start Overasseltse Boys met een puntje in en wedstrijd waar wellicht iets meer in had ingezeten. Volgende week wacht op De Passelegt NSVV FC Kunde; zij wonnen hun eerste wedstrijd met 3-0 van Aquila. Zoals te doen gebruikelijk is de aftrap om 14.00 uur. We hopen onze supporters dan ook weer te verwelkomen en gaan er daarbij vanuit dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt (te lezen op onze website).
 
 
SCP – Overasseltse Boys 1-1
 
7′ 1-0 Bram Oosterbroek
45’+ 1-1 Bram Meeuwsen