Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys verliest ook derde competitieduel

Overasselts Boys ging vanmiddag op bezoek bij Niftrik. De toeschouwers zagen bij vlagen eenzelfde spelbeeld als tegen DIOSA en zagen boys wederom onderuit gaan. Het werd 3-1.

Overasseltse Boys begon het duel goed en kwam al snel op voorsprong. Roel van Eeuwijk stuurde Robbie Jansen diep over de rechterflank. Robbie gaf een puntgave voorzet op Sam Derks die de bal in het doel knikte 0-1. Kort daarna lag het duel even stil vanwege een blessure bij een speler van Niftrik en wellicht dat dat tot wat concentratieverlies leidde bij boys. Na een lang bal vanuit de Niftrikverdediging ontstond er een rommelige situatie waar vanuit Marc Moors ineens voor Bart van Wagenberg werd gezet. Hij trof doel met een schuiver in de lange hoek: 1-1. Vervolgens ging het spel in een korte fase op en neer en kregen beide ploegen kansen op een doelpunt. Overasseltse Boys trok het spel in de laatste fase van de eerste helft naar zich toe en had wat meer balbezit, maar was te slordig om grote kansen te creëren. In de tegenstoten was Niftrik uiteindelijk het gevaarlijkst. Op deze manier hielden de ploegen elkaar redelijk in balans en was 1-1 derhalve de ruststand.

In de tweede helft was lange tijd eenzelfde spelbeeld te zien en kenmerkte de wedstrijd zich door veel strijd aan beide kanten. Nu kreeg boys in de eerste fase echter wel wat kansen. Thomas Peeters Weem speelde zich knap vrij en nam de keeper op de proef, de rebound van Robbie belandde echter naast. In de tegenstoot schoot Jan Willen Jeurissen de bal op de paal en kwam boys dus goed weg, waarna Bram Meeuwsen ook gevaarlijk was met een schot. Vervolgens schoot Robin Faber een vrije kans voorlangs en ontsnapte boys aan een strafschop na hands van Roel. Ondertussen hield Bart zijn ploeg op de been met een paar goede reddingen na snelle tegenaanvallen en had boys moeite het balbezit om te zetten in goede mogelijkheden. Vervelend was het dan ook dan Rick Uijen de Kleijn na een rommelige situatie na een vrije schop de bal voor zijn voeten kreeg en de 2-1 binnen schoot. Niftrik trok zich daarna terug, hetgeen een déjavù op moest leveren voor de boys-fans. De gasten drongen aan, leverde voldoende strijd maar verder dan een paar afstandschoten kwam men niet. Niftrik speelde het ook slordig uit, waardoor het lang spannend bleef. Eénmaal ging het wel goed toen diep in blessuretijd Jan Willen Jeurissen van de geboden ruimte gebruik wist te maken en de bal onder Bart doorschoof: 3-1.

Zo verliest een strijdend Overasseltse Boys voor de derde maal op rij en dat is natuurlijk vervelend en teleurstellend. Wellicht helpt het dat volgende week RODA ’28 op bezoek komt en zij zich nu favoriet mogen noemen. In combinatie met de geleverde strijd en de steun van de supporters blijven de drie punten dan wellicht wel in Overasselt. Aanvang op de Passelegt is 14.00 uur.

Niftrik – Overasseltse Boys 3-1

4′ 0-1 Sam Derks
9′ 1-1 Marc Moors
72′ 2-1 Rick Uijen de Kleijn
90’+ 3-1 Jan Willem Jeurissen