Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys trekt lijn door en wint weer met 5-1

Onder een mooi nazomerzonnetje was een het een druk in Ooij. De plaatselijk SVO ’68 had haar vrijwilligers- en sponsormiddag en vanuit Overasselt waren de trouwe supporters meegereisd. De vele bezoekers zagen een wat sterker Overasseltse Boys riant winnen. Het werd 1-5.

Daar zag het de eerste helft echter niet naar uit. SVO begon goed en kreeg de eerste kans. Maar de spits schoot na een goede aanval over rechts hoog over. Aan Overasseltse kant was Joep van de Groes met een paar schoten dreigend, het wekt dan ook geen verbazing dat hij de score opende. Na een klein half uur stuurde Thomas Peeters Weem Joep diep en hij plaatste de bal langs de ietwat traag uitkomende doelman: 0-1. Dat SVO een ploeg is om rekening mee te houden, lieten de gastheren ook wel zien. Voetballend zag het er best aardig uit en zo nu en dan moesten de boys oppassen. SVO ging echter onzorgvuldig met de kansen om, want na weer en aanval over rechts werd de bal nu door de spits gemist. Direct daarna werd Sam Derks door Pieter van Dam diep gestuurd en hij nam de bal fraai in één keer op de pantoffel, waarna de bal in de korte bovenhoek verdween. Daarna ging het op en neer en kwam SVO terug in de wedstrijd. Stef Lamers profiteerde van slordig uitverdedigen en schoof de bal vanaf zestien meter in de lange hoek. Direct daarna leek het 2-2 te worden, maar Bart van Wagenberg redde uitstekend op een inzet van de voor hem opgedoken spits. In de aanval die volgde werd Pieter diep gestuurd door Tom Derks en hij schoof de bal in de lange hoek: 1-3. 

In de tweede helft probeerde SVO wat aan de ietwat geflatteerde achterstand te doen, maar de boys bleven eenvoudig op de been. Het eerste SVO-gevaar kwam uit een corner, maar de kopbal ging naast. Kort daarna werd ook Overasseltse Boys weer gevaarlijk, toen Bram Meeuwsen een voorzet vanaf links met zijn hoofd klaar legde voor Thomas die over schoot. SVO ’68 begon wat meer aan te zetten, maar het ontbrak aan zuiverheid om het de boys echt lastig te maken. In de slotfase waren het uiteindelijk de gasten die op de counter gevaarlijker waren. Milan Nicolasen maakt een goede actie op links, waarna hij Pieter wist te bereiken die ongelukkig was in de afwerking. Kort daarna had Milan wederom een goede actie en zijn lange rush bekroonde hij met een schuiver in de lange hoek: 1-4. Vlak voor het eindsignaal kwam de eindstand op het bord. Dennis Jetten zette vanaf rechts voor, waarna Tom op de keeper mikte en Pieter de rebound via de paal en de doelman in het net werkte.

Overasseltse Boys begint dus uitstekend aan de competitie en staat mede door de scoringsdrift bovenaan. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Groesbeek tegen DVSG. De roodzwarten eindigde vorig seizoen onderaan, maar hebben al laten zien niet te moeten worden onderschat. Tegen DVE-Trajanus stond men ten tijde van de staking met 2-1 voor en tegen Niftrik werd het op nippertje met 3-2 verloren. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

SVO ’68 – Overasseltse Boys 1-5

26′ 0-1 Joep van de Groes

37′ 0-2 Sam Derks

40′ 1-2 Stef Lamers

43′ 1-3 Pieter van Dam

87′ 1-4 Milan Nicolasen

90′ 1-5 Pieter van Dam