Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys strijdend naar een punt in de derby tegen Eendracht ’30

Wederom is het Eendracht ’30, tot grote frustratie van deze en genen, niet gelukt te winnen van Overasseltse Boys. Daarbij moet het echter vooral naar zichzelf kijken, want de ploeg met de beste teamgeest en wil er iets van te maken was het meest tevreden. Het werd 1-1.

De eerste helft kenmerkte zich niet echt als een derby. Beide ploegen probeerden door te voetballen aan kansen te komen en daar slaagde Eendracht uiteindelijk het beste is. Desalniettemin was de eerst kans voor boys. Na een goede aanval over rechts werd Bas diep gestuurd en vond Geert op zijn hoofd. Zijn uitstekende kopbal belandde echter op de lat. Kort daarna werd het jammerlijk 0-1. Na veel ruimte op links bij boys kwam er een voorzet die via via ongelukkig op het been van Thomas kwam en in het doel hobbelde. Nadat Mannes een aantal keer redding had gebracht moest ook de lat boven hem na een schitterend schot redding brengen. De laatste kans in de eerst helft was voor de gastheren, nadat Robbie een prima kans kreeg na een slechte vrije trap van Thomas. Zijn inzet was echter te slecht.

In de tweede helft ontspon zich dan toch de derby waar menigeen op had gehoopt. Nadat de 0-2 werd afgekeurd wegens buitenspel, kreeg Eendracht dé kans op 0-2. Na miscommunicatie tussen Roel en Mannes liet de eerste de bal lopen waarna Eendracht 1 op 1 niet het net, maar Mannes wist te vinden. Daarna ging het spel op en neer, waarbij Overasseltse Boys met strijd en teamgeest Eendracht het voetballen onmogelijk maakte en de gasten tegen de ene naar de ander gele kaart aanliepen voor praten en schelden en zichzelf zo uit de wedstrijd speelden. Nadat Guus, Geert en Bo goede kansen kregen en ook Eendracht op de counter een aantal (zeer) goede kansen hadden gemist, had een aanvallende wissel van John van Geenen direct zijn uitwerking. Bram stuurde Geert diep, dit tot ieders verrassing de Eendrachtverdediging eruit liep en zijn uitstekende wedstrijd bekroonde met een schitterend schot in de korte bovenhoek: 1-1. Daarna vloeiden bij beide ploegen de krachten weg en kon het alle kanten op, maar werd het dermate onzorgvuldig dat de kans op een goal klein was. Bas wurmde zich na een lange bal nog voorbij de verdediging, maar zijn schot miste kracht en precisie om het net te raken.

Zo eindigde de derby in een terechte 1-1, in die zin dat Eendracht over meer voetbal beschikt, maar teamgeest en strijd wederom de winnaar waren. Voor boys een prima basis om op verder te bouwen en voor de drie punten te gaan a.s. zondag in Nijmegen, waar op bezoek wordt gegaan bij Kolping-Dynamo. Die zullen na de 10-3 nederlaag bij Brakkenstein echter vol revanchegevoelens zitten.

Dat ze bij De Gelderlander moeite hebben de waarheid op papier te krijgen, blijkt wel weer uit dit artikel, dat verder toch zowaar redelijk objectief geschreven is: http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/amateurvoetbal-nijmegen/derby-tussen-overasseltse-boys-en-eendracht-30-in-evenwicht-1.6409899.

 

Overasseltse Boys – Eendracht ’30 1-1

17′ 0-1 e.d.

71′ 1-1 Geert Janssen

 

Foto: Theo Peters De Gelderlander