Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys strijdend dik verdiend met een punt tegen koploper Krayenhoff

Op een zonovergoten sportpark de Passelêgt, onder lenteachtige omstandigheden, speelden Overasseltse Boys tegen Krayenhoff uit Nijmegen. Dit team is vorig jaar kampioen geworden, dus gepromoveerd, en vanuit de 5e klasse de stap gemaakt naar de 4e klasse en daar doen zij het verrassend goed. Tot nu toe behaalden zij 36 punten en dat is goed voor de toppositie in deze klasse waarin de verschillen op de ranglijst wel groot zijn maar de teams doen weinig voor elkaar onder. Zo ook deze wedstrijd waarvan je van de koploper mag verwachten dat zij de Overasseltse varkentjes wel even zouden wassen maar daar waren de “ Boys “ echter niet van gediend.
 

Onder leiding van scheidsrechter M. Ozcayan uit Tiel, trok Krayenhoff gelijk ten aanval en werd OVB gelijk flink onder druk gezet door de “ Kraayen ” uit Nijmegen. Dit leidde tot een aanval over links, in de 7e minuut,  van waaruit de bal echter hoog over geschoten werd. Gelijk een minuut later brak Guus Peeters-Weem door via het midden en kon hij alleen op keeper Nagtegaal afstormen, maar helaas gooide de vlagger roet in het eten, en werd Guus terug gefloten voor buitenspel. In het tumult wat daarna ontstond ontving een speler van Krayenhoff, nummer 16, de eerste gele kaart van de velen die nog zouden volgen. Er had zomaar nog een rode kaart voor Angelo van Elk van Krayenhoff kunnen volgen  maar de scheids hield het bij vermanende woorden. De toon was dus al een beetje gezet met fanatiek spel en veel verbale momenten waardoor de wedstrijd regelmatig stil kwam te liggen.
Keeper Bart van Wagenberg had zijn handen vol aan een paar goede aanvallen vanuit Krayenhoff, over links en rechts, maar hij hield zijn doel prima schoon maar Bart mag gerust laten zien dat hij bijna 2 meter hoog is en dat spitsen gewoon angst voor hem moeten hebben. Het moet toch niet zo zijn dat zijn hond Willy, zijn vaste supporter, in de goal moet gaan liggen om de spitsen op afstand te houden. Maar goed net 18 geworden, het kannetje smaakte goed, moet hij nog veel leren en Bart deed het vandaag weer uitstekend als Benjamin op het veld.
 
Nadat Guus, in de 19e minuut de bal voorlangs schoot was het Krayenhoff, in de persoon van Michael Michels, die een misverstand in de verdediging van OVB vakkundig afstrafte met een lob over de verbouwereerde Bart en de stand op 0-1 bracht.
 
Het spel was regelmatig grimmig van aard en zo kon scheids Ozcayan het nalaten om trotse aanvoerder Bas Loeffen een gele kaart voor zijn neus te toveren voor zijn actie op het middenveld. Even later werd Pim Ruhl, opnieuw linksbuiten in het tactisch concept van trainer John van Geenen, over de zijlijn getorpedeerd en hier had gerust een rode kaart voor getrokken mogen worden.
Toch werd de greep van Krayenhoff op de wedstrijd minder en kwamen er ook kansen voor OVB. In de 25e minuut legde Guus met een kopbal de bal panklaar voor Tom Derks maar hij schoot hard over het doel. Tom is ook weer zo`n jonkie die uitstekend acteerde op het zwaar bezette middenveld waar veel van het spel zich afspeelde. Niet veel later miste Theo Dahms van Krayenhoff, een verder uitstekende positionele speler, een hoge bal en kon Guus alleen op de keeper afgaan maar hij koos ervoor om hem breed te leggen op Mark Martens die zijn schot gepareerd zag worden. Dit had eigenlijk de 1-1 moeten zijn maar het vertrouwen is er dan even niet en dat heb je als spits gewoon nodig in dit soort wedstrijden. Maar er werd keihard gewerkt en dan heb je een speler als Roel van Eeuwijk die even laat zien hoe je respect afdwingt bij de tegenstander. Zijn actie leek wat overdreven hard maar je moet je gewoon wapenen en het goede voorbeeld geven als ervaren speler en je niet laten afbluffen door “Nimwegse “ branie. De scheidsrechter was het daarmee eens en een vrije trap was daarmee voldoende bestraft.
In het daarop volgende deel van de wedstrijd was Krayenhoff inderdaad wat van slag en drukte OVB flink op de verdediging maar tot de rust werd er niet meer gescoord.
 
Na de thee maakte Joep van de Groes, speelde een prima wedstrijd en ook weer een youngster, plaats voor ervaren rot Bas Janssen die toch weer heel fit oogde na een slepende blessure. Groot en sterk, de bal als een touwtje aan zijn voet, maar oogt soms ook wat lui volgens sommigen maar hij maakte het verschil de 2e helft. Vanuit de verdediging kwamen Thomas Peeters-Weem en Frank Meeuwsen met meer vertrouwen naar voren omdat ze weten dat Bas de ballen panklaar voor ze neer kan leggen. Krayenhoff speler Robin Schamp volgde hem als een schaduw, maar net als Lucky Luke in zijn beste dagen, was Bas iedere keer net iets vlugger dan zijn schaduw.  Een prachtige stiftbal op Thomas werd schitterend ingeschoten maar de scheids keurde hem af wegens buitenspel. Dit was een soort keerpunt in de wedstrijd en als en stel hyena`s omsingelden de     “ Boys ” het team van Krayenhoff en die konden daar niet goed mee omgaan. Als een soort vermoeid wild ( bij sommige spelers zat toch wel genoeg vlees onder het shirt ) trokken zij zich terug in hun vesting. Mark Martens schudde alle schroom van afgelopen weken van zich af en was niet meer te houden aan de rechterkant. Vanuit links kwam Robbie Jansen, hij verving de moegestreden Pim Ruhl met 100 % inzet, ook regelmatig door en het was alle hens aan dek bij Krayenhoff.  Toch lukte het hen om via een sporadische aanval binnendoor een omstreden penalty te versieren en dat leek de doodsteek voor de “ Boys “. Maar Bart keek eens goed naar hond Willy en zei:  “die bal pak ik voor jou omdat je er iedere week bent “ en hij pakte de bal fantastisch die laag over de grond ingeschoten werd.
Met nog meer energie werd Krayenhoff terug gedrongen en was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker en in een scrimmage voor het doel, na een voorzet van Robbie, werd Mark onderuit gehaald en schreeuwde alles penalty maar de scheids liet doorspelen. Alsof hij er spijt van had legde scheidsrechter Ozcayan tot ieders verrassing de bal op de stip na een hard schot van Bas Janssen dat via een hoofd of arm geblokt werd. Bas nam zijn verantwoording en schoot feilloos de bal hard onder keeper Nagtegaal door en scoorde de welverdiende gelijkmaker.
 
Toch werd Krayenhoff nog een keer gevaarlijk met een kopbal op de paal en zo heb je weer eens het geluk wat je in zulke momenten kunt gebruiken. Maar de winst lag ook nog voor het grijpen toen een bal plotseling op de 5 meter voor de voeten van Tom Derks viel maar hij mikte rakelings over. Dit had het moment van de zondag kunnen zijn maar achteraf was men toch tevreden met een punt na deze zware wedstrijd waarin geknokt en gebuffeld werd van beide kanten.
 
Dit belooft weer hoop voor de 3 punten in de volgende wedstrijd tegen Batavia, uit in Batenburg, op 1 april om 14.00 te Batenburg.
 
uw verslaggever ter plaatse.