Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys snijdt zichzelf lelijk in de vingers en gaat hard onderuit tegen NSVV FC Kunde

Overasseltse Boys speelde afgelopen week haar eerste thuiswedstrijd in de competitie sinds januari en – zo zou later blijken – voorlopig ook haar laatste met publiek. Dat publiek werd helaas niet echt verwend. Het werd – vooral door eigen toedoen – een vrij kansloze nederlaag: 1-4.

Overasseltse Boys begon in tegenstelling tot vorige week fel aan de wedstrijd en was het eerste half uur de ploeg met het meeste balbezit en een veldoverwicht. Dat werd helaas niet in kansen uitgedrukt, vooral door een slordige eindpass. Het hielp ook niet echt dat de wedstrijd vaak stil lag door blessures. Een lukrake lange bal van FC Kunde zorgde echter voor de kanteling in de wedstrijd. Thomas en Bart vergaten met elkaar te communiceren waardoor de spits een leeg doel voor zijn neus kreeg en de bal kon binnenschuiven: 0-1. Hoewel Kunde daarna nog steeds niet echt in haar spel kwam, zag je ook dat het vertrouwen van de boys al een knauw had gekregen. Dat uitte zich nogal ongelukkig na ongeveer een half uur. De eerste goede aanval van Kunde werd tot twee keer toe gepareerd door Bart, maar de bal kwam maar niet weg uit de “zestien”. Een hard schot dat via de onderkant van de lat wegstuiterde kwam op het hoofd van de (buitenspelstaande?) Kunde-spits en het stond zomaar 0-2. Kunde ging toen wel makkelijker voetballen, maar veel gebeurde er in de eerste helft niet meer.
 
Vlak na rust kreeg Overasseltse Boys haar eerste kans, maar die werd door Joep gemist. Kunde ging beter voetballen en legde een paar prima aanvallen op de mat. Bart voorkwam de 0-3, maar dat was uitstel van executie. De mooiste aanval van Kunde – over rechts – leidde tien minuten na rust alsnog tot de 0-3. Kort daarna kwam Joep alleen voor de doelman, maar zijn wilde schot ging over. De boys bleven het wel proberen, maar waren aanvallend te onmachtig. Nadat het achterin bij de boys weer te simpel mis ging stond halverwege de tweede helft de 0-4 op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Dat dacht Kunde ook en dat leverde in het laatste kwartier zowaar een rits kansen op voor de boys. De ingevallen Sam werd weggestuurd door Guus, maar zijn lobje was te slap. Kort daarna ging Sam alleen op de doelman af en werd, zonder bal in de buurt, al dan niet gevloerd. Strafschop en rood zou je denken en dat dacht de scheidsrechter ook. Blijkbaar vond hij het bij nader inzien toch een duel om de bal en besloot geel te geven. Bodhi benutte de strafschop uiterst cool. In de slotfase waren de grootste kansen voor de boys, maar die werden allemaal niet benut.
 
Zo maakte Overasseltse Boys het haar gasten vrij eenvoudig en moet een ruime nederlaag slikken. Volgende week staat – dus zonder publiek – de uitwedstrijd in en tegen hoogvlieger sc Millingen op het programma. Daar waar mogelijk zal er verslag worden gedaan via de app LiveUitslagen.
 
Overasseltse Boys – NSVV FC Kunde 1-4
 
22′ 0-1
33′ 0-2
55′ 0-3
68′ 0-4
78′ 1-4 Bodhi Jetten (pen.)