Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys sluit competitie af met zesde zege op rij

Overasseltse Boys speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Victoria ’25. De gastheren ontpopten zich de afgelopen jaren tot angstgegner van de boys. Vandaag waren de rollen omgedraaid en werd er terecht gewonnen. Het werd 0-2.

Dat Victoria ’25 echter een stugge tegenstander is, bleek vooral in de eerste helft. Het ging gelijk op en beide ploegen waren te slordig in de eindfase van een aanval om echt gevaarlijk te worden. Soms moet je dan een beetje geluk hebben, zoals het krijgen van een strafschop en Sam leek daar na een duw recht op te hebben, maar de scheidsrechter zag er niks in. Diezelfde Sam kreeg na een kwartier spelen een goede kans toen hij vrij voor de keeper kwam, maar die laatste wist de inzet van Sam te keren. Na ruim een half uur wist Thomas na een snel genomen vrije trap een goede voorzet af te leveren, waarbij Bram een paar centimeter te kort kwam om de bal op doel te kunnen koppen. Victoria was vooral met afstandschoten gevaarlijk, maar werd het gevaarlijkst in een goede counter. Ook hier ontbrak het aan een goede voorzet, anders was de ploeg zeker op voorsprong gekomen.
 
Net als vorige week tegen DVSG bracht de tweede helft meer vertier. Na een goede aanval schoot Sam al snel in de tweede helft via een verdediger over en kort daarna werd Bart voor het eerst echt aan het werk gezet uit een counter van Victoria. Het was echter Overasseltse Boys dat steeds meer druk ontwikkelde en dat leverde dan ook de 0-1 op. Sam gaf een goede lage voorzet en Bram gleed over het droge veld de bal in het net. Hierna kwam de wedstrijd weer wat in evenwicht en redde Bart stijlvol op een schot van afstand. Uit de tegenval kreeg Pieter een kans op 0-2, maar hij miste de bal net met zijn hoofd. Een kwartier voor tijd had invaller Milan een goede actie in huis, waarna hij twee schoten geblokt zag worden. Zijn derde poging ging voorlang en had hij de pech dat Geert een teen te kort kwam om de bal in de richting van het doel te laten veranderen. Victoria was nog altijd in leven en probeerde de gelijkmaker te forceren; dit leverde de boys meer ruimte op, maar enkele kansen werden niet benut. Victoria kreeg ook wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die pogingen gingen naast of werden gestuit door Bart. In de laatste minuut was er een een goede aanval over rechts waarbij Pieter vrij werd gespeeld voor een leeg doel. Hij schoot dan ook eenvoudig de 0-2 binnen.
 
Zo boekte Overasseltse Boys haar zesde overwinning op rij en lijkt klaar voor het mooie toetje van dit seizoen. Dit toetje bestaat uit een finalewedstrijd op neutraal terrein tegen de nr. 12 van de 4e klasse D; Veluwezoom. Bij winst in deze wedstrijd is terugkeer naar de 4e klasse een feit! Deze wedstrijd is op zondag 2 juni, maar hoe laat en waar deze wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend. Daarover zal via de site en sociale media worden gecommuniceerd.
 
Aquila werd vandaag zoals verwacht kampioen en hen feliciteren we met kampioenschap!

 
Victoria ’25 – Overasseltse Boys 0-2
 
54′ 0-1 Bram Meeuwsen
90′ 0-2 Pieter van Dam