Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys sleept punt uit het vuur tegen DSZ

Overasseltse Boys kende afgelopen zondag een moeizame middag tegen nummer 3 DSZ. De ploeg kwam moeilijk aan voetballen toe en wist in de ultieme slotfase nog een punt te redden. Het werd daarmee 2-2.
 
De eerste helft bood weinig spanning en sensatie. Overasseltse Boys probeerde te voetballen, maar achterin bij DSZ stond het prima. DSZ hanteerde meer de lange bal en wist duels te winnen, waardoor het in de buurt van het Overasseltse doel wist te komen. Echt grote kansen leverde dat lange tijd niet op en het wekte dan ook geen bevreemding dat vrije trappen voor het meeste gevaar zorgden. Bas Janssen schoot een vrije schop net naast en na ruim een half uur belandde een vrije trap van de gasten op de paal. Tussendoor had Milan Nicolasen een uitstekende actie in petto, maar zag hij zijn schot gekeerd door de keeper. Toch werd er in de eerst helft gescoord. Guus Peeters Weem had eindelijk wat ruimte en dat zag zijn broer Thomas, die hem met een afgemeten pass diepstuurde. Guus, zowaar een keer niet afgevlagd, had genoeg tijd en ruimte en schoof de bal in de lange hoek: 1-0. Vlak voor rust gebeurde er dan toch het een en ander. Bart van Wagenberg redde op een poging van DSZ en Milan had na een goede actie een strafschop verdiend. De bal werd echter buiten het strafschopgebied gelegd en de vrije trap van Bas trof het zijnet.

DSZ kwam goed uit de kleedkamer en de ploeg wist de boys onder druk te zetten. Een corner van DSZ belandde op de lat en kort daarna redde Bart goed op een gevaarlijk schot. De druk van DSZ naam daarna wat af, maar Overasseltse Boys was te slordig om het heft echt in handen te nemen. Daarmee leek de 1-0 ook bepaald niet voldoende. Zo’n twintig minuten voor tijd overleefde de gastheren een scrimmage, maar na wederom een fout ging de bal een kwartier voor tijd op de stip na een onnodige overtreding van Thomas. Jasper van Dreumel schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Overasseltse Boys leek nu weer wat scherper. Bas kreeg een kopkans uit een corner en Tom Derks ook na een goede aanval. De laatste inzet ging echter naast. Tussendoor was DSZ gevaarlijk via wederom een scrimmage. Vlak voor tijd leek Geert Janssen recht te hebben op een strafschop na een flinke duw in de rug, maar de warrig leidende scheidsrechter zag er niks in. Uit een goed uitgevoerde counter werd het echter 1-2 via Lars Spanbroek en leek Overasseltse Boys af te steven op een nederlaag die er wal aan zat te komen. Zeker toen het 1-3 leek te worden, maar de scheidsrechter keurde de goal af wegens buitenspel. Overasseltse Boys kon nog één keer ten aanval en versierde twee corners. Uit de tweede corner kopte Milan een doorgekopte bal raak en wisten de boys een gelijkspel uit het vuur te slepen.
 
Met deze uitslag blijft het spannend in de top. Overasseltse Boys verzuimde de koppositie te grijpen en staat voorlopig nog op een fraaie tweede plek. Volgende week wacht het uitduel tegen outsider AAC-Olympia. De wedstrijd in Horssen vangt aan om 14.00 uur.
 
Overasseltse Boys – DSZ 2-2
 
34′ 1-0 Guus Peeters Weem
79′ 1-1 Jasper van Dreumel (pen.)
89′ 1-2 Lars Spanbroek
90’+ 2-2 Milan Nicolasen