Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys sleept punt uit het vuur in derby tegen DIOSA

Afgelopen zondag stond, onder zomerse omstandigheden, de derby in Balgoij tegen DIOSA op de rol. Het leek er even op dat met de zon ook de 3 punten eindelijk in Overasselt zouden belanden; helaas moesten de gasten uiteindelijk met een punt genoegen nemen. Het werd 2-2.

De wedstrijd begon fel met duels die over en weer gewonnen worden. Dit leidde lange tijd tot sporadische mogelijkheden. De thuisploeg kreeg die mogelijkheden. Na tien minuten zette DIOSA een aanval op over rechts, waarna het schot prima werd gekeerd door Bart van Wagenberg. Een counter vlak daarna werd slecht uitgespeeld. Tussendoor kreeg Thijs Jansen een gele kaart na een flink charge op Guus Peeters Weem en mocht met die straf niet mopperen. Daarna ontspon zich een lome wedstrijd met heel veel slordigheden en weinig kansen. Pas in de slotfase van de eerste helft werd vooral DIOSA een aantal keren gevaarlijk, voornamelijk door foutieve passes van de boys. Bart hield zijn ploeg overeind door reddingen op schoten en het goed gebruiken van zijn lichaam in een scrimmage en was twee keer de baas toen een speler van DIOSA alleen voor hem opdook. Op slag van rust was het echter Overasseltse Boys dat op voorsprong kwam. Thomas Peeters Weem sneed een vrije trap prima aan en Luuk van de Locht kopte de bal, weliswaar vogelvrij, keurig in de lange hoek binnen. Zo konden de boys weer eens met een voorsprong gaan rusten.

Na rust leek Overasseltse Boys snel op rozen te zitten. Het eerst gevaar kwam van DIOSA, maar na dat op een lange bal Guus druk bleef zetten, koos Jordi Hubers ervoor de bal terug te spelen op zijn keeper. Die was echter al ver uit zijn doel gekomen waardoor de bal zomaar in het netje hobbelde: 0-2. Hierna was boys wat beter en wist het DIOSA wat onder druk te houden. Daarin was het wellicht iets te opportunistisch, want er ontstond te veel ruimte achterin en kon een lange bal achter de verdediging belanden. Helaas mistte de uitstekend spelende Bart de bal ook en probeerde hij met een tackle de bal alsnog te veroveren. Helaas mistte hij de bal, maar de man niet en dat leverde hem een rode kaart op, aangezien het een doorgebroken spelers was. Had de scheidsrechter echter 2 seconden langer gewacht had een andere aanvaller de bal in het lege doel kunnen schuiven……. Tom Thelosen mocht onder de laat plaatsnemen en zag de vrije trap die nog open stond op het nippertje mis gaan, maar was het wel een voorbode op wat komen ging. Binnen tien minuten was het 2-2 nadat Thijs Jansen en Jordi Hubers na rommelige situaties na respectievelijk een vrije trap en een corner de bal binnenschoten. Overasseltse Boys leek rijp voor de slacht, maar DIOSA was niet in staat echt grote kansen te creëren. Beide ploegen werden alleen gevaarlijk via dode spelmomenten en zo hobbelde vlak voor tijd nog een bal op de Overasseltse paal. In de blessuretijd kreeg Overasseltse Boys echter dé kans op drie punten. Guus kwam aan de bal en zag links van hem het hele veld open liggen. Hij gaf de bal mee aan Robbie Jansen, die de toegesnelde verdediger uitkapte, maar hij zag zijn schot net naast gaan.

Zo eindige de wedstrijd, die in de tweede helft echt een derby werd, in 2-2 en kon Overasseltse Boys een puntje bijschrijven. Concurrent Victoria ’25 verloor en dus liep boys een puntje uit. Er werd hard gewerkt en hard werken loont; wie weet a.s. zondag. Dan is SCE in Overasselt te gast en trappen we af om 14.00 uur.

DIOSA – Overasseltse Boys 2-2

44′ 0-1 Luuk van de Locht
48′ 0-2 Jordi Hubers (e.d.)
62′ 1-2 Thijs Jansen
67′ 2-2 Jordi Hubers