Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys had de punten bij SCP voor het oprapen

Zondag 5 november was het alweer de 7e competitiewedstrijd voor de Boys en opnieuw bleven de punten bij de tegenstander SCP uit Puiflijk. Toch waren er kansen om minimaal 1 punt mee te nemen naar Overasselt maar het mocht helaas niet zo zijn. Op een regenachtig sportpark de “Schravenhof“, het kunstgras leek nog groener door de druppels vocht, wilde SCP de nederlaag 2 –7 van vorig jaar revancheren en Overasseltse Boys (OVB) smachtte naar de eerste puntjes van de competitie.

In een aftastend begin waren er weinig mogelijkheden voor beide partijen en speelde het duel zich met name op het middenveld af. De spelers hadden moeite om elkaar te vinden en dat had natuurlijk ook met een stukje spanning te maken om maar geen doelpunt tegen te krijgen in de openingsfase. De opstelling van OVB was nagenoeg niet gewijzigd ten opzichte van vorige week, alleen Thomas Peeters Weem keerde terug na een blessure op zijn vertrouwde positie aan de rechterkant.

Na een kwartier moest keeper Bart van Wagenberg handelend optreden na een schot van de spits van SCP op het doel en even later vloog de bal maar rakelings over. Bart was deze dag in zeer goede doen en wist zich te onderscheiden met goede reddingen en dat maakte nogal indruk op de jonge meiden die achter zijn doel stonden. “Wat een leuk keepertje“ hoorde de verslaggever met name in de tweede helft en hij is met zijn rijzige gestalte, voor een jongen van 17,  natuurlijk een opvallende verschijning.

In de 21e minuut werd  “ausputzer “Roel van Eeuwijk van achteren fors in de mangel genomen en dat had snelle gevolgen want hij moest verzorgd worden langs de zijlijn. Hierdoor was er een verdediger minder en vanuit de rechterzijde werd de bal hoog voor het doel geschoten en Bart van Wagenberg zat er goed tussen, maar de afgeslagen bal werd zonder medelijden door Rik Baars keihard links in het doel geschoten. Hierdoor liep OVB weer achter de feiten aan maar enkele minuten later was het toch weer gelijk. Een halve terugspeelbal werd gemist en Bo de Groot was er als de Max Verstappen kippen bij om de bal op schitterende wijze om de keeper heen te krullen.

Dat gaf vertrouwen en met hard werken werd het weer een echte wedstrijd waar het alle kanten op kon gaan en het goed opgekomen Boys publiek hoopte op de scherpte van spits Sam Derks ondanks zijn jonge leeftijd zijn mannetje staat.  Toch was het weer SCP die met een voorsprong de rust inging. Een corner van de rechterkant werd half afgeslagen en spits Joel Willemsen stond vrij om de bal hard in te schieten en Bart kansloos te laten. Even later verdiende een halve omhaal van Sam Derks een beter lot maar de bal miste net de precisie om de gelijkmaker aan te tekenen.

Na rust was de openingsfase erg rommelig aan beide kanten en was het lastig voor middenvelders Tom Derks en Guus Peeters Weem om een opening te vinden en de defensie open te scheuren. Bas Loeffen liep wel met een hand in het verband  à la Rene van de Kerkhof op het WK van 1978 (toen waren de  basisspelers nog niet geboren) maar hij schroomde niet om er flink in te kleunen en speelde op het randje wat de rest natuurlijk motiveerde.

De mooiste redding van Bart van Wagenberg viel in de 60e minuut en hij ranselde de bal met een reactie van een katapult uit het doel na een corner die keihard in de goal werd gelanceerd. Het gegil van de meiden achter zijn doel gaf hem de status van een heerser en dat straalde hij ook uit.

Kort hierna werden respectievelijk Roel van Eeuwijk (toch flink geblesseerd) en Tom Derks voor Milan Nicolasen en Toby van Eeuwijk gewisseld en moesten er nieuwe impulsen toegevoegd worden.

Niet veel later werd Bo op magnifieke wijze gelanceerd door Robbie Janssen en kon hij alleen op de keeper afstormen maar zijn schot werd goed gepareerd en was de kans om zeep geholpen. Wellicht had Bo beter met zijn snelheid de keeper moeten omspelen, snel handelen blijft altijd lastig, zodat de stand helaas ongewijzigd bleef. Ook Sam Derks had zijn kans op de gelijkmaker maar op de een of andere wijze lukte het hem niet om de bal in het netje te deponeren.

Deze fase had de ommekeer kunnen brengen maar SCP bleef toch de wat dominantere ploeg zonder ook echt uitgespeelde kansen te creëren. Dit was ook de verdienste van Luuk van de Locht en Bart van de Groes die toch weer lieten zien dat zij hun mannetje staan. Misschien is het toch de onervarenheid die SCP in het zadel hielp zodat in de 83e minuut Rik Baars toch weer de marge naar 2 doelpunten bracht met een afstandsschot : 1-3.

Roy van de Brand mocht nog invallen voor Sam Derks maar de tijd leek tekort om het tij nog te keren. Een vrije trap naar de vrijstaande Milan Nicolasen werd slecht ingespeeld en de vermoeidheid speelt dan ook een rol in de slotfase.

Al met al konden we terugkijken op een wedstrijd waar beide partijen hard werkend een goed resultaat zochten en SCP was net even wat scherper in hun kansen. Volgend weekend is OVB vrij en kunnen we ons opmaken voor 19 november tegen Batavia uit Batenburg en dan gaan we wellicht “op zijn Duits“ de wedstrijd winnen want na afloop is er “Deutscher Mittag“ mit DJ Job.