Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys pakt punt tegen koploper SCE

Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys thuis tegen koploper SCE. Waar het eerder een ander koploper al bijzonder lastig maakte, lukt dat zondag wederom. In een wedstrijd met vooral veel strijd, werd niet gescoord: 0-0

In het begin van de wedstrijd was direct te zien dat SCE dominant wilde zijn en de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Het had veel balbezit en probeerde een hoog tempo te hanteren. Het was echter te slordig en te voorspelbaar bij SCE, waardoor de ploeg amper gevaarlijk werd. Er waren wat schoten afstand, maar doelman Robin Kersten werd daar niet warm of koud van. De thuisploeg probeerde er af en toe uit te komen en na ruim een half uur was er een schietkans voor Bart van de Groes, maar zijn schot ging ruim naast. Kay Dreis kreeg vlak voor rust de beste mogelijkheid toen hij naar binnen dribbelde en in de korte hoek schoot; Robin redde zijn inzet prima.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, alleen werd SCE wanhopiger naargelang de wedstrijd vorderde. Dit gaf ruimte voor de thuisploeg op de counter gevaarlijk te worden. Zo kopte Milan Nicolasen net naast na een prima voorzet van Robbie Jansen. Overasseltse Boys bleef, doordat het veel duels won, echter vrij eenvoudig op de been en was een corner van SCE na ruim een uur spelen het eerste echte gevaarlijke moment van de gasten in de tweede helft. Nota bene via een counter kreeg SCE de beste kans. Jeff Ngola werd op zijn snelheid benut en kwam vrij voor Robin. Die redde in eerste instant, maar Ngola kreeg de bal gelukkig mee en leek voor een leeg doel te scoren. Roel van Eeuwijk was net op tijd om de bal van de lijn te halen. In het vervolg kreeg invaller Joep van de Groes nog twee mogelijkheden, maar zijn schot en kopbal wisten het doel niet te bereiken. Overasseltse Boys hoopte in de extra tijd nog op een strafschop, maar Guus Peeters Weem leek zich vast te lopen en de scheidsrechter leek het goed gezien te hebben. Een flink striem in de kuit van een nop deed naderhand wellicht anders vermoeden.

Al met al eindigde een typische 0-0 wedstrijd dan ook in 0-0 en daar was de thuisploeg content mee, zeker aangezien concurrent Victoria ’25 verloor. Volgende week reist Overasseltse Boys af naar Nijmegen. De wedstrijd tegen de plaatselijk SV begint om 14.30 uur.