Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys “overleeft” donkere wolken

Overasselts Boys speelde afgelopen zondag haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen Achilles ’29. Voorlopige handhaving had het in eigen hand; dan moest er wel gewonnen worden. Het werd een hele rare zondag. Victoria ’25 won verrassend ruim bij Niftrik (1-4) en de boys waren na een uur klaar bij de stand van 0-2.

Het eerste kwartier was er één van aftasten. Beide ploegen leunde achterover en er gebeurde weinig. Typerend voor het seizoen was dat de eerste de beste aanval van de gasten raak was. Na een aanval over links werd een lage voorzet binnen getikt door Keanu Loeffen. Daarna ontspon zich een rommelige wedstrijd waarbij uit met name dode spelmomenten het enige gevaar aan beide kanten ontstond. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam de wedstrijd tot leven, waarbij Bart van Wagenberg goed redde op een afstandsschot en Guus Peeters Weem tot tweemaal toe een goede poging net voorlangs zag hobbelen. Tevens had Achilles ’29 niks te klagen dat het de tweede helft met 11 man mocht beginnen nadat de linksbuiten hard doorging op Thomas Peeters Weem.

Overasseltse Boys begon de tweede helft zeer aanvallend en fel, maar zoals wel vaker dit seizoen wierp dat geen vruchten af. Een corner werd al snel door Jop Derks binnen gekopt. Dat gebeurd in de reeds hevig neerdalende regen en hier een daar een klap onweer. Overasseltse Boys probeerde onverminderd de aanval te zoeken, maar tot echte kansen leidde dat niet. In de 59e minuut was het onweer dermate dichtbij, dat terecht voor veiligheid werd gekozen en de wedstrijd werd gestaakt. Het onweer hield bijna een uur aan, waardoor doorspelen zinloos werd.

Zo houdt Overasseltse Boys een kleine kans op de nacompetitie, maar een kans is een kans. De resterende ruim 31 minuten zullen a.s. donderdag om 20.00 uur worden uitgespeeld en daarbij zal ten minste drie keer gescoord moeten worden. Uiteraard zijn de gekochte kaartjes dan nog geldig en hopen op we op veel steun om de ommekeer de bewerkstelligen. Dus komt allen naar De Passelegt!

Overasseltse Boys – Achilles ’29 0-2 gest.

13′ 0-1 Keanu Loeffen

51′ 0-2 Jop Derks