Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys overklassen Heumen in een druk bezochte derby

Zondag 5 maart 2023 stond de beladen derby tussen Overasseltse Boys en Heumen op het programma. Beladen omdat Heumen keihard de punten nodig heeft en de Boys juist graag een vaste plek in het linker rijtje willen bemachtigen. Daarnaast was de heenwedstrijd in Heumen een wedstrijd met twee gezichten, waarbij Heumen uiteindelijk aan het langste eind trok. Dit moest natuurlijk ook wel even recht gezet worden op deze aangename zondag op Sportpark de Passelêgt.

De voorwedstrijd tussen de JO9 van OVB en de JO9 van Heumen gaf veel hoop voor de toekomst van de Heumenaren. In een leuke wedstrijd, onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Johnny van Langen die veel vuurwerk beloofde, wonnen de junioren van Heumen maar met liefst 0 – 6 en was dat een indicatie voor de grote wedstrijd? Als het aan Heumen lag natuurlijk wel, want zij wilden toch minimaal een gelijkspel afdwingen, volgens trainer Rob Ernst op de radio van RN7. Daar was trainer Robin Kersten van de Boys toch een andere gedachte toegediend. Een gelijkspel zou voor ons een teleurstellend resultaat zijn oordeelde hij tegen Ronald Peters van RN7.

Beide trainers werden door Sander van Gelder en de genoemde Ronald Peters uitgebreid geïnterviewd want de radiozender schonk veel aandacht aan deze derby die volgend jaar misschien niet meer zal plaatsvinden als Heumen niet meer punten gaat pakken. Maar ook de Boys moeten iedere week aan de bak om de nacompetitie te ontlopen, want er zijn maar weinig plaatsen beschikbaar voor degene die vechten voor lijfsbehoud. Van de andere kant kun je ook naar boven kijken en lonken er misschien promotiewedstrijden. Maar Robin liet al doorschemeren dat hij niet kijkt naar de periodetitel maar probeert van week tot week de punten te pakken.

Het vuurwerk wat Johnnie van Langen beloofde bleek juist om 13.55 plaats te vinden aan de zuidzijde van het sportpark, ter hoogte van de manege. Gelukkig was er vooraf overleg geweest met de buurt om toch wat te mogen afsteken door HKO, om de sfeer te bevorderen maar zeker rekening te houden met de dieren die rondom het sportpark leven. De rookbommen gaven nog eens een extra dimensie aan het tafereel op en rondom het veld.

De spelers waren inmiddels al het veld betreden in het bijzijn en aan de hand van de JO13 bij de Boys en de JO9 bij Heumen. Prachtig om te zien hoe de jeugd naar de “grote” mannen opkijken, maar er waren er ook een paar bij die bijna net zo groot waren als de selectiespelers. Een grote menigte aan supporters, vanuit Heumen en Overasselt maar ook daarbuiten, omzoomden het veld en de tribune en het terras waren als het ware “uitverkocht”.

Scheidsrechter Geo van Tintelen had ook veel zin in deze wedstrijd want het zijn toch de mooie potjes voor een leidsman. Hij floot een prima wedstrijd en je kon zien dat hij houdt van doorspelen en niet voor ieder akkefietje affluiten. Dat geeft juist voeding aan een derby want de spelers gaan dan de grens opzoeken en kijken waar de slagboom naar beneden gaat. Dat deed scheids van Tintelen prima en, naast een opstootje bij de tribune, vielen er slechts drie gele kaarten. Bij dat opstootje was stopper Bart van de Groes betrokken en deze knuffelbeer knuffelde een tegenstander iets te fanatiek en dat werd een gele prent. Milan Nicolasen mocht de andere ontvangen na een “nuttige” overtreding in de tweede helft. Pim Geurts van Heumen ontving ook een kaart in de eerste helft maar van hard spel was bij alle kaarten geen sprake.

Roel van Eeuwijk gaf zijn basisplaats over aan Jim Derks, want hij was niet fit uit de oefenwedstrijd, een week ervoor tegen Vianen Vooruit (5-0 winst tegen een 3e klasser zuid) gekomen en wilde geen risico nemen in samenspraak met de trainer en fysiotherapeut Bryan.

Voor de rest stonden alle spelers op hun vertrouwde positie en was het vertrouwen groot om tot winst te komen. Toch begon Heumen met aanvallend voetbal en zij wilden natuurlijk snel tot een doelpunt komen om daarna wat te kunnen inzakken. Na 5 minuten werd Daan Poos tegen de grond gewerkt, heel Heumen schreeuwde om een penalty, maar scheidsrechter van Tintelen vond het te weinig voor een pingel. Niet veel later schoot vleugelspits Sem Theunissen net voorlangs na een heerlijke individuele actie van spits Bram Meeuwsen.

Heumen moest terug want de druk van de Boys werd groter en groter en hieruit kwamen kansen voor Bodhi Jetten (op de keeper geschoten) en Bram Meeuwsen (kopbal net naast). Plots stond heel Overasselt te juichen toen een aanval over rechts, met Guus Peeters Weem in de hoofdrol, slecht werd beoordeeld door de Heumense keeper en hij liet de bal uit zijn handen glippen. Voor Guus een koud kunstje om te scoren maar op advies van de grensrechter werd de treffer geannuleerd want de bal zou de achterlijn gepasseerd zijn.

Dit was echter uitstel van executie want in de 20e minuut werd een voorzet van Sem opnieuw verkeerd beoordeeld en kon Bram Meeuwsen zijn 8e competitietreffer bijschrijven. Hij begint een beetje op Davy Klaassen van Ajax te lijken met zijn openingstreffers. Maar het gejuich was van korte duur want een vrije trap van Luuk Poos werd precies tussen de Boys verdediging en keeper Bart van Wagenberg gelegd, en toen ontstond er twijfel. Men keek naar elkaar en daar maakte Daan Poos gebruik van om de 1-1 binnen te koppen.

Maar de Boys stroopten de mouwen op en in de laatste fase van de eerste helft was het lot van Heumen ineens heel zichtbaar. Binnen 10 minuten stond het zomaar 4-1 na een aantal heerlijke doelpunten van Sem Theunissen, Bodhi Jetten en aanvoerder Thomas Peeters Weem die zijn rol met veel passie oppakte. Maar zowel Guus als Sem waren weer een plaag voor de verdedigers van Heumen met hun acties en snelheid.

In deze fase werd Heumen als het ware weggespeeld met goede combinaties vanuit het middenveld door Bram van Hulst en Tom Derks die de zwakte op het middenveld van Heumen bloot legden. Bodhi speelde wat dieper achter Bram Meeuwsen en daar had Heumen geen grip op. Achterin stond het ook goed met Milan Nicolasen aan de linkerzijde die veel ruimte kreeg om regelmatig een lange bal weg te sturen of zelf ook diep te gaan. Jim Derks en Bart van de Groes hielden het centrum goed dicht maar Heumen wist toch een paar keer gevaarlijk op goal te schieten. Maar keeper Bart van Wagenberg wist niet meer van wijken en had een paar hele goede reddingen op zijn conto.

De tweede helft was kenmerkend voor een ploeg die ruim voor staat. Veel balbezit en proberen de bal in de ploeg te houden zodat de tegenstander niet gevaarlijk kan worden. Dan regelmatig de diepte zoeken maar de echte felheid is dan een beetje minder bij de spelers al hoeft dat niet bewust te gaan.

Kansen kwamen er zeker nog voor de Boys want Bram Meeuwsen had zijn 2e goal kunnen maken, oog in oog met de keeper, en er waren nog een paar hachelijke situaties voor het Heumense doel. Een lange bal vanaf rechts werd door de laatste man van Heumen helemaal onderschat en daar maakte opnieuw Sem Theunissen gebruik van om de 5-1 aan te tekenen. Hij was ook wel de man van de wedstrijd alhoewel alle spelers een goede partij speelden.

Voor Guus Peeters Weem kwam ook nog Daan Schoonvlugalswater in het veld en hij liet zien dat hij er ook gewoon staat als dat gevraagd wordt. Wisselspeler is nooit leuk maar Daan gaat er heel positief mee om en zijn kansen komen nog wel. Zijn dreigende acties leverden bijna nog een doelpunt op maar zijn schot werd maar net naast het doel getikt door de keeper van Heumen.

Dennis Jetten verving Bart van de Groes en ook zijn inbreng hield het niveau van de Boys staande. Joep van de Groes, weer fit na een aantal blessures, verving Bram Meeuwsen in de spits en ook Milan mocht de dug-out opzoeken en vervanger Cas Derks kreeg nog de nodige speelminuten. Het leverde nog wat kansjes op maar uiteindelijk was de 5-1 winst een afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

De kantine stroomde na afloop vol en stonden de Heumen en Boys supporters en spelers gebroederlijk naast elkander, met muzikale klanken van DJ Daan galmend door de ruimte, een biertje te drinken. Zo hoort het ook en bleef het nog lang gezellig met de individuele analysis die ieder op zijn netvlies heeft staan. Complimenten voor degene die deze middag organiseerden en het personeel wat keihard achter de bar en in de keuken hebben gewerkt. Zij verdienen zeker een pluim voor hun bijdrage en inleveren vrije tijd deze middag.

Komende zondag is de tegenstander SVO 68/ VVLK SSA om 14.30 en dat wordt opnieuw een pittige tegenstander aangezien zij in de 2e periode ongeslagen bovenaan staan.

Opstelling: Bart van Wagenberg, Milan Nicolasen (Cas Derks), Jim Derks, Bart van de Groes (Dennis Jetten), Thomas Peeters Weem, Bram van Hulst, Bodhi Jetten, Tom Derks, Sem Theunissen, Bram Meeuwsen (Joep van de Groes) en Guus Peeters Weem (Daan Schoonwater)

Trainers: Robin Kersten en assistent Pieter van Dam
Staf: Tom Thelosen, Roy Peters en grensrechter Jasper Mulder
Fysiotherapeut Bryan Gijsbers

Uw verslaggever John Nicolasen