Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys op pole-position voor winst in tweede periode

Overasseltse Boys heeft haar zevende wedstrijd in de tweede periode in winst omgezet. Tevens werd voor de derde keer op rij de nul gehouden. In Afferden werd het tegen Victoria ’25 0-2.

Het leek wel herfst in Afferden. Waterkoud, wind en regen waren de ingrediënten voor de supporters langs de lijn. Overasseltse Boys kon haar supporters gelukkig enigszins opwarmen. De ploeg pakte het initiatief in de eerste helft en Bas Janssen had de kans zijn ploeg vlot op voorsprong te brengen. Zijn poging alleen voor de keeper ging echter hard over. Toch kwam de ploeg op voorsprong. Uit een door de wind gedragen hoekschop van Milan Nicolasen wist Geert Janssen het net te vinden.

Na de rust was het vooral koud en werd het veld door de regen almaar slechter. Ballen kwamen vaak niet aan door de wind en ook spelers konden moeilijk op de been blijven. Frank raakte geblesseerd aan zijn hoofd door een botsing, maar kon het duel gelukkig uitspelen. Een aanvaller van Victoria werd al dan niet terecht teruggefloten voor buitenspel bij een doelrijpe kans. Vlak voor tijd viel uiteindelijk te beslissing nadat Bas naar de grond werk gewerkt in het strafschop gebied en Mark zijn ploeg naar de winst schoot vanaf elf meter.

Zo neemt Overasseltse Boys virtueel de leiding in de tweede periode. Brakkenstein heeft reeds een periode, waardoor de tweede plaats recht geeft op nacompetitie. Overwinningen op DVE-Trajanus en Eendracht ’30 net voor en tijdens Pasen leveren die plek in de nacompetitie op. Bij puntverlies zal de ploeg voornamelijk naar Nijmegen moeten kijken. Volgende week vind er wederom een interessant duel plaats. Plek 4 staat dan tegen Ewijk op het spel. Wellicht dat ook die plaats recht geeft op nacompetitie. De eerste wedstrijd in de derde periode op De Passelegt begint om 14.00 uur.

 

Victoria ’25 – Overasseltse Boys 0-2

27′ 0-1 Geert Janssen

83′ 0-2 Mark Martens (pen.)