Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys op eigen terrein onderuit tegen Brakkenstein

Overasseltse Boys heeft de topper tegen Brakkenstein verloren. Brakkenstein legde de basis voor de zege in de openingsfase van de wedstrijd en werden de gelederen in het vervolg gesloten gehouden: 0-2.

Brakkenstein begon sterk aan de wedstrijd en leek al snel op voorsprong te komen, maar deze goede aanval over de linkerboys kant werd uiteindelijk in buitenspelpositie afgerond. De volgende aanval over diezelfde kant leidde wel tot een Nijmeegse voorsprong. Freek Adolfs draaide slim weg bij Pim om op Mannes af te stomen, waarna hij de bal onder hem heenschoof: 0-1. Vervolgens kreeg Brakkenstein de volgende grote kans, maar die werd gemist, waarna Geert direct zijn eerste kansje kreeg. Hierna begon Overasseltse Boys wat beter in de wedstrijd te komen. Na een half uur werd Mark diep gestuurd en zijn directe tegenstander trok Mark echter net op tijd naar de grond. Zijn overtreding kon daardoor niet als het ontnemen van een duidelijke scoringskans worden aangemerkt en leidde dus slechts tot geel Hoewel boys sterker werd, was de beste en laatste kans voor Brakkenstein, maar de ruststand werd 0-1.

De tweede helft was voetballend duidelijk voor Overasseltse Boys. Het tempo ging omhoog en Brakkenstein werd vastgezet op eigen helft. De verdediging stond echter als een huis en het was voor boys bijzonder lastig om kansen te creëren. Sterker nog, Brakkenstein kreeg de grootste kansen op de counter. Zo belandde een schot en een kopbal op de lat en konden tussendoor alleen Bas en Mark enig gevaar stichten. Bas schoot naast en Mark had niet de rust het overzicht te bewaren, waardoor deze mogelijk niet goed werd benut. Toch bleef het enigszins spannend, al was het maar omdat Brakkenstein pas vlak voor tijd de wedstrijd via Rick van Eijk besliste.

Zo wist Overasseltse Boys thuis wederom niet te winnen. Best bijzonder, als je in ogenschouw neemt dat vorig seizoen thuis niet werd verloren. Uit werd dit seizoen echter alles gewonnen, dus dat biedt vertrouwen naar volgende week. Dan vindt de derby in Balgoy tegen DIOSA plaats. Aftrap is om 14.30 uur.

Overasseltse Boys – Brakkenstein 0-2

15′ 0-1 Freek Adolfs

88′ 0-2 Rick van Eijk