Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys ook in tweede duel onderuit

Het zit Overasseltse Boys niet mee. In oefenduels vallen de doelpunten als rijpe appelen van de boom, maar in de competitie wil het nog niet vlotten. Net als vorige week werd er met 1-0 verloren, nu thuis tegen DIOSA.

DIOSA begon goed aan de derby en kreeg derhalve ook de eerste kansen. Via een aanval over links kwam de spits vrij voor doelman Bart van Wagenberg, maar die gooide zijn lichaam uitstekend voor de bal en hield zijn doel daarmee schoon. Iets later werd een doelpunt van DIOSA afgekeurd omdat de bal uit de handen van Bart werd geschoten. Al met al ontsnapte boys in de openingsfase aan een achterstand. Daarna echter nam Overasseltse Boys het initiatief steeds meer over en ging bij vlagen ook beter voetballen. Roel van Eeuwijk werd als eerste gevaarlijk via een schot van afstand en Thomas Peeters Weem kreeg zijn hoofd net niet achter de bal na een goede aanval over rechts. DIOSA werd af en toe gevaarlijk via snelle counters en Thomas kreeg nog een nieuwe kopkans, maar die bal verdween naast. Op slag van rust van het beste moment van de thuisploeg, toen Bram Meeuwsen een één-tweetje aanging, maar zijn schot naast zag verdwijnen.

In de eerste fase na rust van DIOSA weer wat scherper en kreeg het wederom de eerste kans, waarna Overasseltse Boys het heft in handen nam en steeds meer druk ontwikkelde richting het doel van DIOSA. Na een vrije trap van Mark Martens kreeg Bram een vrije kopkans, maar hij besloot de bal breed te leggen waarna er een scrimmage ontstond. Dit leverde echter geen goal op. Robbie Jansen kreeg een mooie kans na een slechte breedtepass van één van de gasten, maar zag zijn schot naast verdwijnen. Het was eigenlijk wachten op de 1-0, maar gebrek aan scherpte bij de laatste pass en/of de afronding voorkwam dat. Guus Peeters Weem kreeg de beste kans na ruim een uur spelen, toen hij na een mooie steekpass alleen voor de doelman kwam. Die kwam echter goed zijn doel uit en voorkwam een doelpunt. DIOSA was al een tijd niet echt gevaarlijk geweest, maar zo’n kwartier voor tijd was er weer een snelle aanval over rechts waarbij Lauke van Empel diep werd gestuurd. Die vond het net wel met een schuiver in de lange hoek. DIOSA parkeerde de bekende bus daarna voor het doel en boys was onmachtig daar nog een gaatje in te vinden. Echt grote kansen werden er niet meer gecreëerd en DIOSA speelde het op de counter slordig uit. Zo bleef het bij 0-1.

Daarmee verliest Overasseltse Boys ook haar tweede wedstrijd en staat op een ongebruikelijk plek, namelijk onderaan. Het doel van het spel is doelpunten maken en het is zaak om nu ook in de competitie het net te gaan vinden. De kansen waren er, nu nog de doelpunten. Dat moet dan volgende week in Niftrik tegen de plaatselijk vv gaan gebeuren. Aftrap is om 14.30 uur.

 

Overasseltse Boys – DIOSA 0-1

 

73′ 0-1 Lauke van Empel