Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys ook onderuit tegen Niftrik

Overasseltse Boys wacht nog altijd op de eerste overwinning van 2018. Tegen Niftrik leek het mooie gelegenheid om die te gaan boeken, maar dat zat er helaas niet in. De bezoekers namen de drie punten mee: 2-3.

Overasseltse Boys begon nog redelijk aan de wedstrijd en de eerste helft ging gelijk op met Niftrik. Boys was echter te slordig aan de bal, waardoor het niet echt gevaarlijk werd. Niftrik ging wat zorgvuldiger om met het balbezit en wist dan ook de grootste kansen te creëren. Dat ging met name via de rechtsbuiten, hij hield echter een aantal keer het overzicht niet goed en legde de bal dan ook af naar niemand. Hier kwamen de boys dus een aantal keer goed weg. Aan de andere kant waren Terry Derksen en Roel van Eeuwijk gevaarlijk met afstandschoten. maar die gingen naast of de keeper zette er zijn voet tegenaan. Na 23 minuten kwam de stand op 0-1, doordat Robin Faber erg eenvoudig een voorzet van links kon binnenkoppen. Hierdoor liep Overasseltse Boys wederom achter de feiten aan en was het niet in staat voor de rust verandering te brengen in de stand.

Na de rust was het snel gedaan. Overasseltse Boys probeerde druk te zetten op het Niftrikse doel, maar twee scherpe counters deden de thuisploeg de das om. Beide keren was John Dappers de afmaker en kreeg hij te veel ruimte om het doel onder vuur te nemen. De boys scoren moeilijk en daardoor leek 0-3 een beslissende tussenstand. Echter kregen de gastheren het prima voor elkaar Niftrik vast te zetten op eigen helft en heeft Bart van Wagenberg praktisch geen oranjehemden meer voor zijn neus gezien. De boys waren echter niet in staat hele grote kansen af te dwingen. De voorzetten waren niet zuiver genoeg of de bal viel steeds net verkeerd. Ongeveer tien minuten voor tijd werd het plots 1-3 doordat Geert Janssen na een prima steekpass van Thomas Peeters Weem de bal in de lang hoek schoof. Er ontstond geloof en zowaar viel er een keer een bal wel goed. Niftrik verdedigde slecht en de bal viel vlak voor het doel voor de voeten van Thomas die 2-3 binnenprikte. Met de extra tijd nog voor de boeg leek er zowaar een stuntje in te zetten. Helaas ging de omhaal van Terry net over en bleek de tijd toch te kort om nog een gelijkmaker af te dwingen.

Zo moet Overasseltse Boys wederom een nederlaag slikken en was het niet in staat om Victoria ’25 op ruime afstand te zetten. Gelukkig brengt amateurvoetbal ook buiten het veld veel saamhorigheid met zich mee en werd er samen met de bezoekers een gezellig feestje gebouwd, niet in de laatste plaats omdat de keeper van Niftrik ook over prima zangkwaliteiten beschikte. Mooi dat dit zo kan! A.s. zondag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma: dan ontvangen de boys Ewijk op de Passelegt. Aanvang zoals gebruikelijk 14.00 uur.

Overasseltse Boys – Niftrik 2-3

23′ 0-1 Robin Faber

51′ 0-2 John Dappers

54′ 0-3 John Dappers

83′ 1-3 Geert Janssen

90′ 2-3 Thomas Peeters Weem