Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys onderuit tijdens eerste wedstrijd in 2018

Januari staat altijd in het teken van voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Er werden door de boys dan ook twee oefenwedstrijden gespeeld, en beide werden gewonnen: 1-2 (tegen SIOL) en 0-6 (tegen De Bataven 2). Dat bood perspectief voor de herstart van de competitie tegen topper SCE. Helaas waren de gastheren net iets sterker: 2-1.

Vanaf de aftrap was de wedstrijd erg rommelig op het winderige sportpark. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en SCE leek hier uiteindelijk het beste antwoord op te hebben. De lange bal werd gehanteerd en die lange bal viel vaak erg prettig achter de Overasseltse verdediging. Zo ontstonden er mogelijkheden voor de thuisploeg en wist na een kwartier Bart van Wagenberg zich na een lobje niet te verrassen. Toch zorgde een lange bal uiteindelijk wel voor de openingstreffer. Kaj Dreis kon alleen op Bart af en schoot hard door het midden raak. Kort daarna legde Overasseltse Boys over rechts de beste aanval van de eerste helft op de kunstmat, maar het schot van Mark Martens ging over. Op slag van rust slalomde een aanvaller van SCE eenvoudig langs de boysverdediging, maar uit de daarop volgende scrimmage werd niet gescoord. Derhalve stond er 1-0 op het bord tijdens de rust.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld en de lange ballen bleven achter de verdediging vallen. Daaruit ontstond ook de 2-0, al was er een luchtje van buitenspel. Bart wist op een schot van Richard Schür in eerst instantie redding te brengen, maar in de rebound was het alsnog raak. Hierna kreeg SCE diverse kansen om de wedstrijd te beslissen, maar onzorgvuldigheid zorgde ervoor dat de wedstrijd niet van alle spanning ontdaan werd. In het laatste kwartier wisten de gasten wat gevaarlijker te worden. Na een vrije trap van Thomas Peeters Weem kwam de afvallende bal bij Joep van de Groes, maar die schoot over. Kort daarna werd Bo de Groot diep gestuurd, maar vanuit een moeilijke hoek kwam zijn goede poging op de paal. Hetzelfde overkwam Richard Schür aan de andere kant na een scherpe counter. Toch werd het nog spannend toen een voorzet van de rechterkant pardoes in het niets viel. Guus Peeters Weem dook echter op op de juiste plek en tikte de 2-1 binnen. SCE werd wat nerveus en Overasseltse Boys rook bloed. Bas Jansen kreeg via een vrije schop en een schietkans aardige mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar dat lukte net niet.

Zo verliest Overasseltse Boys nipt, doch verdiend, haar eerst wedstrijd in 2018. Het blijft daardoor hangen in de onderste regionen van de competitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen concurrent WVW op het programma; aftrap is om 14.00 uur.

 

SCE – Overasseltse Boys 2-1

27′ 1-0 Kaj Dreis

54′ 2-0 Richard Schür

85′ 2-1 Guus Peeters Weem