Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys onderuit tegen effectief UHC

Overasseltse heeft nog niet aan 3 punten kunnen ruiken in 2018. Ook tegen UHC ging het mis. In de snijdende kou (moet je dan wel willen voetballen?) werd in Bergharen met 3-1 verloren.

De strijd die vorige week zo hartverwarmend was, was in de beginfase van de wedstrijd niet te zien. Boys kreeg het deksel dan ook direct op de neus. Via een aanval over de rechterkant werd de bal goed voorgeslingerd en kon Mark Pantsier, al dan niet buitenspel, vogelvrij de 1-0 binnenkoppen. Overasseltse Boys was daarna wel wakker en het kreeg direct ook drie mogelijkheden, allemaal voor Guus Peeters Weem. Het ontbrak met name bij de derde poging aan geluk: zijn goede schot belandde op de binnenkant van de paal. De wedstrijd was daarna redelijk in balans en via de rechterkant werd UHC nogmaals gevaarlijk, maar de 2-0 bleef uit. Beide ploegen deelde daarna nog wat speldenprikjes uit, maar onzorgvuldigheid om onnodige overtredingen zorgden ervoor dat het bij de rust 1-0 was.

Ook in de tweede helft was de start van de gasten niet scherp genoeg en kon UHC veel te eenvoudig op 2-0 komen. Nadat een grote kans voor leeg doel al was gemist, werd een vrije trap van grote afstand niet optimaal verwerkt door Bart van Wagenberg, waarna Bart de Groot eenvoudig kon binnenschieten. Overasseltse Boys probeerde daarna op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar het was te onzorgvuldig en er werd de weinig rekening gehouden met de wind. Het geluk wat Overasseltse Boys het hele seizoen al ontbeert ontbrak niet bij UHC. Nadat UHC een corner kreeg na een ogenschijnlijke buitenspelsituatie, waaide de bal vanuit die corner via de paal zomaar in het doel: 3-0. Bart redde daarna op een goed schot, waarna de scheidsrechter UHC redde. De keeper kwam onhandig uit en viel over Milan Nicolasen. De scheidsrechter zag er echter en overtreding in waardoor Milan de bal niet in het lege doel mocht schuiven. Een minuut later werd het toch 3-1 toen Bas Janssen met een mooie steekpass Guus in de gelegenheid stelde de bal binnen te glijden. Voor Overasseltse Boys een strohalm, maar op de counter bleef UHC gevaarlijk. Het duurde echter tot de laatste minuten voordat er weer wat gebeurde. Een schot van Roel van Eeuwijk werd op miraculeuze wijze door de voeten van de keeper uit het doel gehouden, waarna Bart in een één-op-één als winnaar uit de strijd kwam. Overasseltse Boys kwam nog tot één aanval door het midden, maar het schotje van Bas Loeffen miste precisie en kracht.

Overasseltse Boys was dus niet bij machten de aansluiting te vinden en de wedstrijd spannend te maken. Daardoor wordt de ploeg nog steviger in het drijfzand der degradatie gedrukt. Volgende week komt koploper Krayenhoff op bezoek. Hopelijk is het weer dan wat beter en zien we dezelfde hartverwarmende strijd als vorig week tegen SCP. De wedstrijd tegen de groenwitten uit Nijmegen begint om 14.00 uur.

UHC – Overasseltse Boys 3-1

5′ 1-0 Mark Pantsier

49′ 2-0 Bart de Groot

62′ 3-0 Mark Hendriks

72′ 3-1 Guus Peeters Weem