Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys onderuit in derby tegen DIOSA

Afgelopen zondag stond de derby tegen DIOSA voor Overasseltse Boys op het programma. De ploeg liet in Balgoy twee gezichten zien en deed zichzelf daarmee te kort. Het werd 3-2 voor de geel-zwarte gastheren.

Overasseltse Boys begon goed aan de wedstrijd en had veel de bal, zonder dat dat een kans opleverde. De eerste de beste uitbraak van DIOSA leverde een gemakkelijk gegeven strafschop op. De bal leeg gespeeld te worden door Joep, maar de aanvaller van DIOSA viel ook over het been van Joep en vanuit de positie van de scheidsrechter zou het op een strafschop geleken kunnen hebben. Tim van Heumen pakte het cadeautje in elk geval uit: 1-0. Daarna ontspon zich een echte derby: rommelig en veel overtredingen. Op het moment dat de boys de wedstrijd wat meer in handen leken te krijgen, belandde de volgende lukrake lange bal toevallig goed voor Lauke van Empel, die Bart omspeelde en de 2-0 binnenschoof. Enkele minuten laten verwerkte Bart een volgende lange bal erg ongelukkig en had Lauke van Empel een leeg doel voor zich: 3-0. Zo keek Overasseltse Boys tegen een schier onmogelijke achterstand aan, mede doordat het zelf nauwelijks tot kansen kwam en alleen gevaarlijk werd door afstandspogingen van Bram. Echter kreeg Geert nog een goede kans na een te korte terugspeelbal, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft schroefde Overasseltse Boys het tempo op en was het stukken beter dan haar tegenstander. De scheidsrechter hield het al de hele wedstrijd kort en daar speelde Bram slim op in. Hij kreeg een licht duwtje en scheidsrechter gaf ook hier een gemakkelijk een strafschop voor. Michiel schoot het buitenkansje echter naast. Kort daarna dwarrelde een bal van Michiel echter door de handen van de keeper zomaar het doel is en was de spanning een beetje terug. DIOSA was niet meer in staat goed te counteren en de boys werden steeds dreigender. Diverse voorzetten werden door alle partijen gemist en Milan stuitte op de keeper. Daarna had DIOSA met 10 man moeten komen te staan toen werd geprobeerd Bram het werken op maandag onmogelijk te maken, maar het bleef slechts bij een gele kaart. Gelukkig viel de schade mee en was het Bram die een kwartier voor tijd de spanning helemaal terugbracht. De keeper loste een schot van Thomas, waarna Bram de bal binnenprikte. Overasseltse Boys bleef hierna drukken en DIOSA loerde op een counter, maar doelpunten leverde dat niet meer op. Uiteindelijk was DIOSA nog dichts bij een doelpunt via een bal op de paal.

Zo volgende na de eclatante zege op Hatert de eerste nederlaag van de competitie. Er werd veerkracht getoond, maar dat leverde niet het gewenste en verdiende resultaat op. Volgende week wacht titelkandidaat Millingen in eigen huis. Om 14.00 uur zal er worden afgetrapt. Na de wedstrijd is er feest, waar ook weer onze traditionele presentatiegids wordt uitgereikt.

DIOSA – Overasseltse Boys 3-2

8′ 1-0 Tim van Heumen (pen.)
30′ 2-0 Lauke van Empel
36′ 3-0 Lauke van Empel
53′ 3-1 Michiel Peeters Weem
75′ 3-2 Bram Meeuwsen