Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys maatje te klein voor Hatert

Overasseltse Boys is de nacompetitie teleurstellend begonnen. Hatert was in de belangrijkste fases van de wedstrijd beter en bovendien zeer effectief. Het won terecht: 0-3.

Hatert begon de wedstrijd beter, en dat kwam vooral doord het goede druk zetten. Overasseltse Boys kon daar niet onderuit voetballen en leed daardoor te snel balverlies. Hatert had een veldoverwicht en na een kwartier leidde dat tot de eerste kansen. Eerst was er een kans voor Justin van Hest, maar zijn gehaaste poging ging hoog over. Na een goed uitgespeelde aanval werd Emile van de Burg bereikt die de bal in het lege doel kon tikken: 0-1. Nadat Maarten Uijen ook nog een goede kans had gekregen namens Hatert, leek Overasseltse Boys wat beter in het spel te komen. Hatert zakte wat in en boys kwam iets maar aan voetballen toe. Dit leidde na de eerste goede aanval voor een moeilijke schietkans voor Bas Janssen; zijn schot ging dan ook naast. Kort daarna kreeg Bram Meeuwsen na slordig balverlies van Hatert ruimte om een goede voorzet te geven, maar Pieter van Dam kreeg zijn hoofd niet goed genoeg achter de bal om er een doelpunt van te maken. Hierna zat het boys ook niet mee, toen Kyle Honingh Bram, terwijl het spel stil lag, onder de grond probeerde beuken. Vreemd genoeg bestrafte de scheidsrechter dit slechts met geel, waarna Honingh in de tweede helft nogmaals goed wegkam. Boys liet inmiddels wel wat meer strijd zien, maar gevaarlijk werd het tot de rust voor beide doelen niet meer.

Na rust was het Hatert dat het spel van het eerste deel van de wedstrijd weer oppakte en dit leidde gelijk tot gevaar. Roel van Eeuwijk kon het eerste gevaar nog neutraliseren, maar kort daarna was het toch raak. Slordig balverlies leidde tot een prima aanval over rechts van Hatert. Een schot werd wat ongelukkig gekeerd door Mannes, waardoor Justin van Hest eenvoudig voor 0-2 kon zorgen. Hierna bleef Hatert lange tijd de baas, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Pas in de slotfase was er weer wat meer strijd te zien en wist Overasseltse Boys iets aan druk uit te oefenen op de defensie van Hatert. Daarbij moest het het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn, waarbij een schot van Roel maar net naast ging. In de laatste minuut waren de gevaarlijkste momenten, waarbij de keeper Hatert prima optrad tegen een goed schot van Bram. De beste kans om de spanning terug te brengen was voor Tycho, die zich goed vrijspeelde, maar een te slap schot plaatste om de keeper te verschalken. In de counter liet Hatert het verschil zien tussen de 3e en de 4e klasse. Deze counter leverde een corner op, die door Roy Klaassen eenvoudig werd binnengekopt.

Hierdoor lijkt de return van a.s. donderdag een formaliteit, zeker gezien het feit dat Overasselste Boys een aantal spelers moet missen. Desalniettemin zullen boys het seizoen een passend einde willen geven en de bal kans soms raar rollen. Het wordt mooi weer, dus nog een goede reden de wedstrijd te bezoeken in Hatert. Aftrap is om 14.00 uur.

Overasseltse Boys – Hatert 0-3

19′ 0-1 Emile van de Burg

50′ 0-2 Justin van Hest

90’+ 0-3 Roy Klassen