Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys leidt pijnlijke nederlaag in Groesbeek

Afgelopen zondag stond de degradatiekraker in Groesbeek tegen Achilles ’29 op het programma. Vooral onzorgvuldigheid bij de gasten zorgde voor een vervelende nederlaag: 3-1.

Boys kwam fel uit de startblokken en probeerde druk te zetten op de defensie van Achilles. Dit lukt bij vlagen en leverde een schotkans op voor Mark Martens. Zijn poging vanuit een moeilijke hoek vloog echter net over. Daarna rook Achilles twee keer haar kans en zat het direct op rozen. De diepe bal, praktisch de eerste bal op de Overasseltse helft, viel overal tussen en ook Bart van Wagenberg kon er net bij. Hierdoor kon Gijs Müskens op een leeg doel af en de openingstreffer maken. Een volgende wilde Achillesbal belandde na slordig balverlies van de boys ook achter de verdediging en Sander de Bruin kon alleen op het doel af. Daar maakt hij gebruik van door de 2-0 binnen de schuiven. Hierna ontstond een rommelige wedstrijd waarbij Achilles slordig met de geboden ruimte en kansen omsprong en mocht Overasseltse Boys van geluk spreken dat het bij 2-0 bleef. Na ongeveer een half uur kreeg boys wat meer grip op het duel en werd het een zuivere penalty onthouden toen Joep van de Groes gehaakt werd; het zit dan ook weer niet mee. In het vervolg van de eerste helft had Overasseltse Boys veelvuldig de bal, maar werd het op slag van rust pas voor het eerst echt gevaarlijk. Na een goede aanval schoot Joep in de korte hoek hard in, maar de doelman redde bekwaam.

In de tweede helft een wat aanvallender ingesteld Overasseltse Boys dat wederom veelvuldig de bal had. De ploeg was echter slordig en speelde daarmee de snelle voorhoede van Achilles geregeld in de kaart. Vanuit zo’n situatie werd voorlangs geschoten en kort daarvoor redde Bart goed op een vrije trap. Na een uur kwam boys dan eindelijk terug in de wedstrijd, nadat een vrije trap bleef hangen en uiteindelijk Joep de bal hard in het doel schoot. Het was een strohalm, maar het spel bleef te slordig om het echt spannend te maken. Omdat Achilles mogelijk nog slordiger was bleef het heel lang spannend. Pas in de extra tijd werd het duel in het slot gegooid, nadat via een counter de bal op de paal belandde en Bart in een poging de bal weg te werken de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Zo moet Overasseltse Boys wederom een nederlaag slikken en zal iedereen zich weer bij elkaar moeten rapen voor de volgende wedstrijd. Of dat aanstaande zondag al zijn valt te betwijfelen, maar in elk geval staat om 14.00 uur in Winssen RODA ’28 – Overasseltse Boys op het programma.

 

Achilles ’29 – Overasseltse Boys 3-1

12′ 1-0 Gijs Müskens

16′ 2-0 Sander de Bruin

59′ 2-1 Joep van de Groes

90′ 3-1 Eigen doelpunt