Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys leidt onnodig eerste nederlaag van het seizoen

Overasseltse Boys trad afgelopen zondag aan in Boven-Leeuwen bij tegen nummer 2 DSZ. Op voorhand een mooie uitdaging voor de boys tegen de veelscorende ploeg. Uiteindelijk bleek de uitdaging op een ander vlak te liggen en stond er 2-1 op het bord na een vervelende wedstrijd.

Overasseltse Boys begon zeer sterk aan het duel. Boys was de baas op het veld en wist voetballend in de openingsfase een aantal goede kansen te creëren. De eerst was voor Thomas Peeters Weem, die uiteindelijk de bal ontving na een goede actie van Milan Nicolasen aan de linkerkant. Zijn schot ineens trof de onderkant van de lat en leek de doellijn gepasseerd, maar dat was onmogelijk waar te nemen voor de scheidsrechter. Kort daarna legde Overasseltse Boys wederom over een links een aanval op de mat, waarna Pieter van Dam zijn kopbal via een puike redding van de DSZ-doelman naast zag gaan. De tactiek van DSZ was inmiddels duidelijk: via de lange bal de sterke spitsen aan het werk zetten. Op die manier werd DSZ inderdaad af en toe gevaarlijk en kwam het tegen de verhouding in op 1-0. Nadat een schot, wellicht via de hand van Thomas, op de lat en over was getikt, belandde de bal uit de corner bij Jasper van Dreumel die net buiten de zestien zijn voet tegen de bal zette en de bal in de lange hoek zag verdwijnen. Hierna kon DSZ nog gemakkelijker haar spelletje spelen en probeerde Overasseltse Boys voetballend weer gevaarlijk te worden, maar er slopen meer slordigheden in het spel. Er waren wel enkele kansjes, maar zo groot als in de openingsfase werden ze niet meer. Het werd zelfs bijna nog 2-0 door geklungel achter in, maar Bart van Wagenberg zag het schot naast gaan.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, ook nu begon Overasseltse Boys sterk en wist het nu wel te scoren. Na een rommelige situatie in de zestien van DSZ belandde de bal bij Tom Derks en hij plaatste de bal keurig in de hoek: 1-1. Met het veldoverwicht dat de boys inmiddels weer hadden, leek de wedstrijd de goede kant op de vallen. DSZ bleef echter gevaarlijk met de lange bal en via zo’n bal en een individuele actie wist Bram van Baren kort na de 1-1 de 2-1 op het bord te zetten. Overasseltse Boys kon dus weer opnieuw beginnen, maar DSZ had wel door dat het op deze manier de punten niet over de streep zou trekken dus werden andere registers opengetrokken. Overtredingen werden niet geschuwd en met veel kabaal werden scheidsrechterlijke beslissingen hartstochtelijk aangevochten. Nadat een speler van DSZ Guus een trap verkocht en met slechts geel wegkwam, was Tom één minuut later (terecht) wel de pineut: hij kreeg rood voor een te laat ingezette tackle. Hierna was Overasseltse Boys helaas onvoldoende in staat zich aan het spel van DSZ te onttrekken en werd er ook te slordig gespeeld, waardoor de slotfase zeer rommelig was. Even leken er weer mogelijkheden te ontstaan om toch nog een punt te pakken. Na een stevige actie van Bart brak de hel los en moest en zou er een strafschop komen. De scheidsrechter was het gezeur van DSZ dan nu eindelijk zat en stuurde ook een speler van DSZ naar de kant. Maar helaas nam Roel van Eeuwijk iets te veel hooi op zijn vork, verspeelde de bal en maakt een overtreding bij een poging de bal terug te veroveren. Hij kreeg zijn tweede geel, waarna de boys verder moesten met 9 man. Daarna kreeg Milan ook nog een schop te verwerken, maar vreemd genoeg bleef het wederom bij geel. In de counter was DSZ nog een paar keer gevaarlijk, maar het bleef spannend omdat die counters zeer slordig werden uitgespeeld. Overasseltse Boys probeerde met opportunistisch spel nog een punt uit het vuur te slepen, maar de ballen vielen steeds verkeerd, zodat een terecht punt er niet in zat. 

Zo verloor Overasseltse boys een vervelende wedstrijd en maakte het wederom ondubbelzinning kennis met de 5e klasse. Er wordt gestreden voor iedere meter en daarbij worden grenzen opgezocht en soms overschreden. Volgende week mag er weer thuis worden aangetreden. Dan is oude bekende SCD ’33 de tegenstander. Aanvang is 14.00 uur.

 

DSZ – Overasseltse Boys 2-1

24′ 1-0 Jasper van Dreumel

52′ 1-1 Tom Derks

60′ 2-1 Bram van Baren