Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys heeft last van de Wet van Murphy en verliest opnieuw

In het voetbal zijn vaak diverse clichés aan te halen, zoals in de hoek zitten waar de klappen vallen. Overasseltse Boys kan met recht aanspraak doen op diverse van die clichés. Het was gisteren de betere ploeg, maar stond na een ongelukkige wedstrijd weer met lege handen. Tegen RODA ’28 werd het 1-2.

Aanvankelijk leek het ook daadwerkelijk een lastige middag te worden. RODA begon voetballend erg sterk en werd met de snelle voorhoedespelers al in de eerste minuut gevaarlijk. In het openingskwartier werd de ploeg meermalen gevaarlijk, maar vergat het de trekker over te halen. Hier kwam boys een aantal keer goed weg. Tussendoor was er via Mark Martens ook een gevaarlijke voorzet namens boys, maar ook nu werd de trekker niet overgehaald. Na dit kwartier trok Overasseltse Boys de wedstrijd steeds meer naar zich toe en ging RODA achteruit lopen. Dit leverde in het laatste kwartier voor rust diverse kansen op. Bo de Groot vond met een prima voorzet het hoofd van Mark, die de bal te weinig richting meegaf om gevaarlijk te worden. Sam Derks was ook heel actief en loste een goed schot in de korte hoek, welke door de keeper werd gepakt. Vlak voor rust kwamen de gastheren terecht op voorsprong. Na een hoekschop en een klutssituatie met een luchtje van hands, viel de bal voor de voeten van Bo die van dichtbij de lange hoek vond. Daarna kreeg Mark ook nog een opgelegde kans om comfortabeler te gaan rusten, maar die vond de doelman op zijn weg.

In de tweede helft trok Overasseltse Boys de lijn van het eerste bedrijf door en was het eigenlijk wachten op een tweede doelpunt. RODA echter is voetballend wat scherper en wordt op de counter nu en dan ook gevaarlijk. Bart van Wagenberg staat echter regelmatig zijn mannetje en weet diverse RODA aanvallen (vanuit buitenspelpositie) onschadelijk te maken. Boys aan de andere kant is soms te slordig om echt gevaarlijk te worden. Plotseling krijgt Overasseltse Boys een flinke tik als na een hoekschop Roel van Eeuwijk van zeer dichtbij de bal op zijn arm krijgt en de bal zomaar op de stip beland. Typisch een moment voor een ploeg die in de eerder genoemde hoek zit waar de klappen vallen. Bob Stevens maalt er echter niet om en zet de 1-1 op het bord. Voor boys het sein nog een tandje bij te zetten en nu kwamen er wel flinke kansen. Bo ziet na een goede actie zijn inzet gestopt door de keeper en kort daarna zet invaller Robbie Jansen goed door en krijgt Mark een grote kans, maar ook hij vindt de doelman op zijn weg. Een kwartier voor tijd volgt er wederom een goede aanval van Overasseltse Boys, maar het levert geen doelpunt op. In de counter gaat Bart ongelukkig in de fout en staat Twan Arnts ineens voor een leeg doel: 1-2. Na weer een ongelukkig moment lijkt het broze zelfvertrouwen van boys helemaal wel en lijkt het geloof in een resultaat verdwenen. Omdat RODA slecht countert en Bart nog een keer uitstekend redt, blijft het spannend. De laatste kans is voor Luuk, maar zijn kopbal na een goede voorzet van Bo mist kracht en is een prooi voor de keeper. Mark had, gezien de drie noppen in zijn scheenbeen, in de laatste seconde recht op een strafschop, maar de situatie was voor de scheidsrechter te onoverzichtelijk om die op waarde schatten.

Zo krijgt Overasseltse Boys geen loon naar werken, verliest het wederom nipt en is het dus nog wachten op de eerste punten. Het vertoonde spel echter biedt voldoende aanknopingspunten; het enige wat ontbreekt is doelpunten. Volgende week tegen Krayenhoff een nieuwe kans om wel drie punten te pakken. De wedstrijd aan de Energieweg begint om 14.30 uur.

 

Overasseltse Boys – RODA ’28 1-2

 

39′ 1-0 Bo de Groot

60′ 1-1 Bob Stevens (pen.)

75′ 1-2 Twan Arnts