Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys laat koppositie in slotminuut glippen

Overasseltse Boys speelde vandaag de uitwedstrijd tegen DVSG in Groesbeek. Onder een fantastisch herfstzonnetje was de derde wedstrijd van de competitie er één die in zijn geheel niet leek op de eerste twee. Dat was even wennen en wellicht aanleiding voor de moeizame wedstrijd. Het werd 1-1.

Overasseltse Boys begon goed aan de wedstrijd en was de eerste 10 minuten heer en meester. Joep van de Groes werd al snel diepgestuurd en kwam alleen voor de keeper, maar die laatste redde op de inzet van Joep. Daarna begon DVSG zich meer met de wedstrijd te bemoeien door duels stevig aan te gaan en vanuit een gesloten verdediging te spelen. Overasseltse Boys was daar het antwoord schuldig op. Het had wel een veldoverwicht, maar voor beide doelen viel weinig te beleven. Het hielp ook niet dat Guus Peeters Weem en Bram Meeuwsen voor de rust na stevige duels hun wedstrijd al moesten staken. Mogelijkheden waren er in de laatste tien minuten voor rust voor DVSG na een aanval over rechts, waarna een schot uit de tweede lijn over vloog. Tom Derks probeerde ook vanuit de tweede lijn de keeper te testen en Milan Nicolasen kon na een goede actie de doelman ook nog niet echt testen. Derhalve was de ruststand 0-0.

De tweede helft begon rommelig en DVSG leek Overasseltse Boys uit de brand te helpen. Frank Meeuwsen stoomde goed op en werd onhandig en onnodig onderuit gelopen in “de 16”. Het kon niet anders dan dat de bal op de stip ging en Pieter van Dam wist wel raad met de buitenkans: 0-1. Direct daarna kwam DVSG al bijna op gelijk hoogte, maar na een scrimmage redde Bart van Wagenberg prachtig met een uiterste krachtsinspanning een Groesbeekse inzet. De gastheren moesten door de achterstand komen en gingen de duels nog wat steviger aan, wat Overasseltse Boys noopte om dit ook te gaan doen. De scheidsrechter had niet altijd vat op deze duels op en hield de kaarten wellicht te lang op zak. DVSG groeide in de wedstrijd en de druk op de Overasseltse defensie nam toe. Tom kreeg via een counter over links een goede schietkans, maar zijn inzet ging naast. DVSG werd echter steeds gevaarlijker en de slotfase van de wedstrijd leek een spannende te gaan worden. Bart hield de boys meerdere male in de wedstrijd en aan de andere kant vloog een lange vrije trap van Joep bijna in de lange hoek. Een paar minuten voor tijd leek DSVG zich nogmaals in de vingers te snijden, toen Tijs de Jong de achillespezen van Milan wilde testen, terwijl de bal al een tijdje weg was. De scheidsrechters kon niet anders dan rood geven. Toch werd de voorsprong nog weggegeven, toen na een inworp van DVSG de bal weer bleef hangen en de bal uiteindelijk voor de voeten van Niek Derksen viel. Hij scoorde 1-1 en dat alleen de scheidsrechter niet zag dat dit buitenspel was, is extra vervelend voor de boys. Hierna zette de boys nog wel even aan, maar het was te laat om alsnog 3 punten mee naar huis te nemen.

De 1-1 was een terechte uitslag en voor de boys een mooi leermoment. De ploeg zal veelal als de te kloppen ploeg worden gezien en dus zullen er meer wedstrijden volgen die lijken op die van vanmiddag. Voor nu staan we op een mooie tweede plaats en volgt er a.s. zondag weer een thuiswedstrijd. Dan ontvangen we op De Passelegt Victoria ’25 en zal er om 14.00 uur worden afgetrapt.

DVSG – Overasseltse Boys 1-1

48′ 0-1 Pieter van Dam (pen.)

89′ 1-1 Niek Derksen