Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys laat dure punten liggen tegen SVO `68 uit de Ooij

Zondag 17 februari was voor de liefhebbers van de zon een schitterende dag maar voor de liefhebbers van voetbal bij Overasseltse Boys was het een dag met een dubbel gevoel.

De voetbalster van Dames 1  wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen In Malden tegen Juliana `31  en vierden groot feest  maar voor  de mannen van OVB 1 werd het een kater na bijna een helft tegen tien man van SVO `68 gespeeld te hebben. Vorige week speelden de Boys volgens menigeen hun beste wedstrijd van het seizoen en nu kun je stellen dat dit toch wel de slechtste partij was met een vervelend einde door verlies en een rode kaart als slotstuk.

Het eerste kwart van de wedstrijd werd gekenmerkt door aftastend maar ook rommelig voetbal van beide kanten. Het was lastig om aanspeelpunten te vinden en hierdoor werd er ook vaak balverlies geleden wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Het gemis van routinier Bas Janssen was duidelijk merkbaar want met zijn inzicht en balgevoel krijg je veel  meer rust op het middenveld. Vervanger Joep van de Groes en zijn collega`s Bram Meeuwsen en Tom Derks werkten keihard maar hadden vandaag niet de creativiteit om beslissend te zijn in dit soort “ knok “wedstrijden. Toch was het,  na een corner van Milan Nicolasen, kopspecialist Bram Meeuwsen die de bal snoeihard inkopte maar de keeper van SVO `68 bracht redding.

Langzamerhand kwam er toch meer druk op de goal van de gasten uit de Ooijpolder en via een steekbal van Thomas Meeuwsen had Geert Janssen een open kans om te scoren. Helaas zag de keeper de bedoeling van Geert en wist hij een doelpunt te voorkomen. In de 26e minuut was er een goed lopende aanval via Milan Nicolasen en Guus Peeters Weem en laatste station  Bram Meeuwsen kwam net een teenlengte tekort om de voorzet binnen te tikken.

Toch viel de bevrijdende 1-0 na een zuivere pass van Thomas Peeters Weem op Bram Meeuwsen ( toch hij weer ) die Geert Janssen vrij speelde en deze wist dit varkentje wel te wassen en de 1-0 was een feit. De uitstekend leidende scheidsrechter A. Mejia negeerde het vlagsignaal van de grensrechter van SVO `68 en het goedkeuren van de goal was een terechte conclusie. Deze scheidsrechter zat er bovenop en wist de wedstrijd in toom te houden door op het juiste moment de gele kaarten te trekken

Net voor rust liet Milan Nicolasen zien dat hij al weken  in goede doen is maar zijn actie ging net voor langs en had een beter lot verdiend.

De tweede helft startte met veel strijd en inzet van beide kanten en het publiek ging er eens goed voor zitten of staan want er werd op het randje gevoetbald. Helaas overschreed Levi Verriet van SVO `68 dat randje want hij wist alleen met een gestrekte smerige  tackel Milan Nicolasen af te stoppen en scheidsrechter Mejia kon niets anders doen dan rood te tonen.

Gelukkig kon Milan doorspelen en hij beloonde zijn inzet bijna met een doelpunt door 5 Ooijse rakkers het bos in te sturen maar zijn inzet verloor aan kracht en voorkwam de keeper een doelpunt.

Dit had zeker het beslissend moment kunnen zijn want hierna werd het spel bedroevend en waren de 10 man van SVO`68 gewoon beter als de 11 van de Boys die tegen zichzelf begonnen te voetballen. Verdedigers Krijn van Haren ( basisplaats door blessure Dennis Jetten ) , Roel van Ewijk ( schoof veel door naar voren ) , Bart van de Groes ( speelde toch een puike wedstrijd ) en Thomas Peeters Weem ( heerlijke drive naar voren ) hadden hun handen vol aan de aanvallende acties van SVO `68. Toch was het Bram Meeuwsen die, bij de spaarzame uitvallen, een bal met een mooie curve in de hoek krulde na een prima voorzet van Joep van de Groes. De keeper was gepasseerd, het publiek wilde juichen, maar een verdediger kopte de bal van de lijn.

Moegestreden Joep van de Groes werd vervangen door Sam Derks maar het bleef allemaal erg moeizaam om de juiste openingen te vinden deze middag. Guus Peeters Weem zakte terug naar het middenveld maar je kon zien dat hij een paar dagen ziek in bed gelegen had en de scherpte vandaag wat miste.

Krijn van Haren stoomde nog een paar keer op via de zijkant en zijn voorzetten waren scherp maar leverden geen doelpunt op ondanks enkele hachelijke situaties.

Het publiek had niet alleen door het mooie weer het zweet in de handen staan, maar je voelde aankomen dat de gelijkmaker weleens kon vallen. Het gevoel was terecht want in de 80 ste minuut kon keeper Bart van Wagenberg niets anders doen dan de spits van SVO`68 achterover te trekken om een doelpunt te voorkomen. De scheids besliste penalty en een gele kaart voor Bart en de penalty werd feilloos ingeschoten door Kadeem Schel.

Alles of niets werd de volgende fase, knokken voor iedere meter,  en helaas werd het niets doordat in de 86e minuut Stef Lamers zich ontfutselde van Bart van de Groes en in de lange hoek Bart van Wagenberg kansloos liet.

Frustratie bij de spelers  komt dan bovendrijven en dat geeft meestal wat negatieve reacties over en weer en dan is emotie een slechte graadmeter. Hierdoor kregen Tom Derks ( rode kaart na charge ) en Guus Peeters Weem ( geel na weggooien bal ) het aan de stok met de scheidsrechter. Daar moet je van leren en dat hoort bij het ontwikkelen van een speler en uiteindelijk word je daar weer sterker van, in je toekomst, als voetballer.

Volgende week weer een topduel tegen AVIOS / DBV 1 om 14.30  ( Maasbommel of Alphen ) en dan gewoon weer laten zien dat de Boys niet voor niets bovenaan meedraaien.