Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys kent eenvoudige generale voor beslisssende duels in tweede periode

Overasseltse Boys boekte zondagmiddag een eenvoudige zege op streekgenoot DIOSA. Er was voldoende strijd in de derby, maar scherpte voorin bij de boys en met name zwakte achterin bij DIOSA zorgend voor een klinkende Overasseltse zege: 5-0.

Beide ploegen begonnen met veel strijd aan het duel, wat veel duels opleverde. Het spel golfde ook wat op en neer, maar omdat Overasseltse Boys voorin wat doortastender was, was het duel al snel beslist. Na een aanval over rechts zette Guus Peeters Weem goed druk op de keeper na een diepe bal, die de bal niet onder controle kreeg en de bal onder zich door zag hobbelen. Milan Nicolasen hoefde vlak voor de lijn de bal nog maar een klein tikje te geven voor de 1-0. Vlak daarna was er een goede lange bal van Roel van Eeuwijk op Bram Meeuwsen, die de bal panklaar kopte voor Geert Janssen die de 2-0 binnenschoof. Binnen twintig minuten leek het duel beslist, toen een lange bal weer tussen de doelman en de verdediging inviel waarbij de doelman weer niet echt ingreep. Voor Geert een koud kunstje de 3-0 aan te tekenen. DIOSA moest het vooral hebben van de lange bal en snelheid voorin en dat leverde zowaar een paar grote kansen op. Maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp en stuitten op Mannes Broens of schoven de bal naast. Op slag van rust kreeg Lauke van Empel de derde grote kans, maar ook hij vond Mannes op zijn pad.

In de tweede helft probeerde DIOSA er met veel strijd en soms ook te veel theater er nog wat van te maken en boys ging te gemakkelijk in dat spel mee, wat tegen het einde van de wedstrijd nog twee onnodige gele kaarten opleverde. DIOSA leverde het maar weinig op, of het moet een scrimmage zijn geweest waar wederom Mannes paraat stond en zijn doel schoonhield. Vlak daarvoor werd een inzet van Milan nog van de lijn gehaald na een goede aanval over rechts, terwijl vlak daarna Bas Janssen zijn rechterbeen liet spreken en vanaf een meter of twintig de bal loeihard in de kruising schoot: 4-0. Hierna ging de storm liggen en geloofden beide ploegen het wel. Mannes redde nog op de Balgoyse vrije trap, waarna tien minuten voor tijd na een goede voorzet van Mark de bal via Bas bij Milan kwam, die simpel voor 5-0 zorgde.

Zo boekte Overasseltse Boys eindelijk weer een zege en lijkt het klaar voor de komende twee wedstrijden die beslissend zijn voor de tweede periode. Twee zeges en de nacompetitie is zeker. Maar eerst de eerste wedstrijd. Die is a.s. donderdag om 20.00 uur, op de eigen Passelegt tegen DVE-Trajanus. Deze avond wordt afgesloten met een feestavond georganiseerd door de selectie.

Overasseltse Boys – DIOSA 5-0

6′ 1-0 Milan Nicolasen

14′ 2-0 Geert Janssen

19′ 3-0 Geert Janssen

69′ 4-0 Bas Janssen

79′ 5-0 Milan Nicolasen